ΛΑΚΩΝΙΑ. Δοκιμασία για τον κρατικό μηχανισμό η νυχτερινή χιονόπτωση στη Λακωνία αλλά και χαρά Θεού για τους νεαρούς πολίτες. Έως και το κέντρο της Σπάρτης σκεπάστηκε από χιόνι!

Νύχτα Δευτέρας ξημέρωμα Τρίτης ολόκληρη η Λακωνία δέχθηκε χιονόπτωση με αποτέλεσμα τον πρόσκαιρο αποκλεισμό χωριών και δρόμων και το κλείσιμο των περισσότερων σχολείων.

Η κατάσταση στους δρόμους της Λακωνίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία των οχημάτων από τον οδικό άξονα του ΜΟΡΕΑ από και προς Τρίπολη, Αθήνα και Καλαμάτα γίνεται κανονικά.
Στην παλιά Ε.Ο. Σπάρτης-Τρίπολης δεν χρειάζονται οι αλυσίδες..
Αλυσίδες χρειάζονται και στην Ε.Ο Σπάρτης-Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου. Επίσης, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες από Καστόρι για Πελλάνα και Γεωργίτσι, από Χρύσαφα προς Πάρνωνα και στο δρόμο προς Καρυές.
Νοτιότερα, αλυσίδες χρειάζονται από Γοράνους προς Άρνα και από Σελεγούδι προς Γιάτρισσα, από Μεταμόρφωση προς Ρειχιά, από Άγιο Δημήτριο προς Κρεμαστή και από Λαμπόκαμπο προς Χάρακα.
Σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεργεία με αλάτι και εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Η λειτουργία των σχολείων.

Χωρίς να έχει βγει επίσημη ανακοίνωση ώρα 9.15π.μ. και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δ. Σπάρτης καθώς και τα σχολεία Γερακίου και Κροκεών. Η αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολείων ανήκει στους Δήμους. Το ίδιο και η ευθύνη της έγκαιρης ενημέρωσης.

Δείτε τι κατέγραψε ο φακός του notospress σήμερα το πρωί στη Σπάρτη.