«Ο Πέτρος Τατούλης βάζει «φίμωτρο» στους εργαζόμενους και στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου…» Αυτός είναι ο υπότιτλος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Γράφει ο Στέργιος Ζιαμπάκας

«Φίμωτρο» στους εργαζόμενους και στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έβαλε ο Π. Τατούλης, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, και του γενικού γραμματέα Υγείας, Γ. Μπασκόζου, στην Τρίπολη.
Μέσω του εγγράφου που φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών », το οποίο εστάλη προς τους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της περιφέρειας, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί «καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε φορέα και θεσμικό ή πολιτικό πρόσωπο», αν δεν προηγηθεί η άδειά του ή, πιο κομψά, η «συνεννόηση με το γραφείο του»!
Το έγγραφο συντάχθηκε στις 3 Ιανουαρίου. Για την επομένη το πρόγραμμα των κυβερνητικών στελεχών συμπεριλάμβανε συνάντηση με τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που εδρεύει στην Τρίπολη, και συζήτηση υπό την παρουσία όλου του προσωπικού. Πριν ο κ. Τατούλης βάλει το «απαγορευτικό», είχε κληθεί στη συζήτηση και το υπαλληλικό προσωπικό της Περιφέρειας που στεγάζεται σε πτέρυγα του νοσοκομείου.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ήθελε να κρύψει κάτι ο περιφερειάρχης ή τι είδους... διαρροές ήθελε να προλάβει, γιατί το ενδεχόμενο «δυσχέρειας» στη λειτουργία των υπηρεσιών - όπως επιχειρηματολογεί στο έγγραφό του - λόγω συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με θεσμικά ή πολιτικά πρόσωπα δεν μοιάζει ρεαλιστικό. Ούτε αντιμετωπίζεται με... μάντρωμα και απαγόρευση συναθροίσεων!

Αναδημοσίευση από την «Εφημερίδα των Συντακτών»