Η επόμενη διετία είναι κρίσιμη για τον Δήμο Σπάρτης αφού καλείται να θεμελιώσει και να προχωρήσει τις αλλαγές που ενέκρινε ο Σπαρτιατικός λαός με την ψήφο του. Ξενία, Μουσείο, Σκουπίδια, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Δημοκρατία.

ΣΠΑΡΤΗ. Aνοίγουν οι συζητήσεις για τις αλλαγές που επίκεινται στον Δήμο Σπάρτης, αφού ο Δήμαρχος μπορεί, μετά από δύο χρόνια θητείας των συνεργατών του, να επανασχεδιάσει την ηγετική ομάδα που θα διαχειριστεί Αντιδημαρχίες και Προεδρίες. Υπο το κράτος αυτής της κινητικότητας είναι αναπόφευκτη η άσκηση κριτικής στα πρόσωπα που ασκούν εξουσία (κι έχουν υπογραφή) στην Δημοτική Αρχή. Σε μια πρώτη καταγραφή των εκτιμήσεων φαίνεται ότι δύο πρόσωπα που είναι αδιαμφισβήτητα - αν και δεν έχουν εντυπωσιάσει - είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Αποστολάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Επίσης μέσα στην πόλη της Σπάρτης θετική είναι η γνώμη για το πρόσωπο του Παναγιώτη Ρήγα που έχει αναλάβει ένα δύσκολο πόστο, την Καθαριότητα, χωρίς προσωπικό και με ρευστό το πλαίσιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Αρκετά καλές επίσης είναι οι εκτιμήσεις για τον Αντιδήμαρχο κ. Φλώρο που χαρακτηρίζεται εργατικός και μεθοδικός. Και οι δύο συμμετείχαν σε ένα δύσκολο κλάδο.

Προφανώς η καλή εικόνα για τα πιο πάνω πρόσωπα υπαγορεύει και την μη αντικατάστασή τους, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια ο κ. Βαλιώτης, αλλά και κάθε Δήμαρχος επανασχεδιάζει την ηγετική του ομάδα. Ενδέχεται οι αλλαγές να γίνουν για λόγους ισότιμης και δίκαιης αντιμετώπισης και όχι με βάση την απόδοση κάθε προσώπου.

Σε αυτή την περίπτωση οι αλλαγές θα είναι ριζικές. Άλλωστε στις μικρές αυτοδιοικητικές ομάδες δεν χωρούν - και δεν επιτρέπονται - ειδικές συμφωνίες παρά μόνον ανοικτές πολιτικές συνεργασίες. Το τι τελικά θα ισχύσει θα το ξέρουμε σε λίγες ημέρες αφού δικαιωματικά ο Δήμαρχος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.