Με την εκτίμηση ότι δεν υπήρξε χιονοκάλυψη των ορεινών περιοχών όπου συναντάται το αγριογούρουνο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, ζητώντας να παραταθεί η κυνηγετική περίοδος για τον αγριόχοιρο έως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει ότι με την απόφαση για καθολική απαγόρευση της θήρας για μία εβδομάδα, από 11/1 έως 18/1, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυνηγετική περίοδος τελείωσε πριν την ώρα της.

Αναφέρει: «Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έλαβε υπόψη του ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα στη Λακωνία, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα χιονοκάλυψης περιοχών όπου διαβιοί ο αγριόχοιρος. Αντίθετα, ο πληθυσμός του συνεχώς αυξάνεται και οι αγριόχοιροι κατεβαίνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές και προξενούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και τους λαχανόκηπους των κατοίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Λακωνίας ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος αν πρόκειται να προχωρήσει σε παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως αιτούνται οι κυνηγοί της Λακωνίας».