Με την αναμενόμενη προσήλωση στο τρίπτυχο «Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια» εξελίχθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάρτης την Κυριακή.

ΣΠΑΡΤΗ. Το απόγευμα της Κυριακής 15/1/17 στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Sparta Inn η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάρτης κ. Πολυτίμη Αλεξανδρίδη - Πολυχρονάκου και τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν τις οικογένειες των μελών του Λυκείου και τους φίλους.

Σε μια εκδήλωση λιτή αλλά περιεκτική σε συμβολισμούς και νοήματα οι προσκεκλημένοι, που κατέκλυσαν την αίθουσα, χειροκρότησαν τόσο το Δ.Σ. για την πολυετή συνεπή πορεία όσο και τα μέλη του Λυκείου που παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της Ελλάδας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία βρίσκει τον τρόπο να στηρίξει και να ενθαρρύνει την δύσκολη αποστολή του Λυκείου.

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο βουλευτής κ. Αθ. Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδ. Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευ. Βαλιώτης καθώς και εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας. Παρέστη και ο πρωτοσεγκελεύων της Ι. Μητρόπολης π. Γεώργιος Μπλάθρας, καθώς και ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Μακρής.

Οι χοροί που παρουσίασαν τα μέλη του Λυκείου ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους, ενώ η παρουσία τόσο του παιδικού τμήματος όσο και αρκετών νέων ανθρώπων στο κοινό, δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για το μέλλον του Λυκείου.

Να σημειωθεί ότι το Κωνσταντινάτο φλουρί της βασιλόπιτας διέθεσε, όπως κάθε χρόνο, ο φίλος και υποστηρικτής του Λυκείου κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Τα εξαιρετικά γλυκίσματα προετοίμασαν οι κυρίες του Δ.Σ.