Υλικά (για 6-7 τάρτες)

Για τη βάση:

• 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 μικρό αυγό
• 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• Μία πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

• 30 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κυβάκια
• 40 ml Grand Marnier
• 50 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα

Παρασκευή

Για τη βάση: Ζυμώνουμε στο μίξερ με το κάπα ή το φτερό όλα τα υλικά έως ότου γίνουν ομοιογενής ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ατομικές φόρμες τάρτας και απλώνουμε στην επιφάνειά τους μεμβράνη (δεν καίγεται) που καλύπτουμε με ρύζι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τις τάρτες για 15 λεπτά, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Για τη γέμιση: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα προσθέτοντας το Grand Marnier. Oμογενοποιούμε πολύ καλά τα υλικά ανακατεύοντας με πλαστική κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αλλά όχι να παγώσει, ώστε η γέμιση να παραμείνει ρευστή.

Για τη σοκολάτα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με πλαστική σπάτουλα.

Συναρμολόγηση: Απλώνουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου, λιωμένη σοκολάτα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια κάθε τάρτας. Όταν η σοκολάτα παγώσει, γεμίζουμε τις τάρτες με τη γέμιση (η γέμιση πρέπει να είναι ακόμη ρευστή). Τις αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου παγώσουν.