MOΛΑΟΙ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβάσιας προσπαθώντας να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης ως τρόπο σκέψης, δράσης και αντιμετώπισης των οικονομικών αλλά και κοινωνικών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία, αποφάσισε τη διοργάνωση του 3ου χαριστικού – ανταλλακτικού παζαριού, την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Συκέας.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Kυριών και Δεσποινίδων στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Συκέας.
Καλούνται όλοι να προσφέρουν ό,τι δεν είναι απολύτως αβαγκαίο αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο, (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, cd, εργαλεία κ.τ.λ), βοηθώντας έτσι κάποιους συμπολίτες να αποκτήσουν αγαθά που τους είναι απαραίτητα και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν. Παράλληλα, όσοι συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εντελώς δωρεάν, ό,τι τους είναι χρήσιμο από τα είδη που θα προσφερθούν.

Με τον τρόπο αυτό επαναχρησιμοποιούνται αγαθά που θα έμεναν για χρόνια αχρησιμοποίητα στα ντουλάπια ή θα πήγαιναν για πέταμα.
Επίσης, μέσα από τέτοιες δράσεις δημιουργούνται ανθρώπινες σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη, την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Όσα είδη περισσέψουν θα σταλούν σε ιδρύματα με φιλανθρωπικό έργο.
Ώρες λειτουργίας του παζαριού: 10.30π.μ έως 7.30 μ.μ

Οι διοργανωτές μεταξύ άλλων αναφέρουν «Σας περιμένουμε στο χώρο διεξαγωγής του παζαριού να ζήσουμε μαζί τη νέα εμπειρία, να ανταλλάξουμε απόψεις και οπλισμένοι με πείσμα και δύναμη να συνεχίσουμε ενάντια στην απομόνωση ,τη μιζέρια και τα κοινωνικά αδιέξοδα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας».