Σε μια όμορφη εκδήλωση στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου αδελφοποιήθηκαν οι ιστορικοί δρομικοί σύλλογοι «Τελμησσός Μαραθώνος» και «Σπαρτιάτες Δρομείς». Ανταλλαγές δώρων και υποσχέσεων αλλά και ένα αίτημα εξαίρεσης των Σπαρτιατών που θέλουν να συμμετάσχουν στο Σπάρταθλον από την κλήρωση συμμετοχής από τον Ι. Δημόπουλο προς τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Σπάρταθλον, επένδυσαν τη βραδιά.

ΣΠΑΡΤΗ. «Επιτέλους οι Σπαρτιάτες έφτασαν στον Μαραθώνα…». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Βλάσης Καραβασίλης, Πρόεδρος του Δρομικού Συλλόγου «Τελμησσός Μαραθώνος» στην ιδιαίτερη εκδήλωση του Δρομικού Συλλόγου «Τελμησσός Μαραθώνος» για την αδελφοποίησή του με τον Σύλλογο «Σπαρτιάτες Δρομείς».

Η εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο δρομικών συλλόγων με μεγάλο ιστορικό και αθλητικό βιογραφικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στον Μαραθώνα Αττικής, στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου. Το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου φιλοξενεί περισσότερα από 3.100 εκθέματα τα οποία καταγράφουν την ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου από το 1896 μέχρι και σήμερα. Μεταξύ αυτών και μια μοναδική αθλητική συλλογή εκθεμάτων από σπάνια προσωπικά αντικείμενα και έπαθλα αθλητών από όλο τον κόσμο. Σε ειδική αίθουσα μάλιστα φιλοξενούνται προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και έπαθλα του Ολυμπιονίκη Χαρίλαου Βασιλάκου, πρώτου νικητή του Μαραθώνιου των Πανελληνίων Αγώνων και δεύτερου νικητή Μαραθωνίου Δρόμου στους Ά Ολυμπιακούς αγώνες που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 1896 στην Αθήνα.

Η αρχική ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε πριν από 1,5 περίπου χρόνο ενώ η «ένωση» των δυο συλλόγων συνδυάστηκε με την γιορτή των δέκατων γενεθλίων του Τελμησσού και τη βράβευση σπουδαίων αθλητών όπως ο μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης, ο Γιώργος Καραβίβας και η Τίνα Κεφαλά.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών Δρομέων» Ιωάννης Δημόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνδέουν τους δύο συλλόγους και τις πόλεις που εκπροσωπούν τονίζοντας την ανάγκη να συμπορευτούν με σκοπό την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και την διάδοση του πνεύματος του «ευ αγωνίζεσθε».

Η αδελφοποίηση των Συλλόγων επικυρώθηκε με την παρουσία του τέως προέδρου του συνδέσμου Σπάρταθλον κ. Κωστή Παπαδημητρίου. Στο πλαίσιο ενός σύντομου διαλόγου ο κ. Δημόπουλος ανέφερε στον κ. Παπαδημητρίου πως δέκα Σπαρτιάτες έχουν πρόκριση για να λάβουν μέρος στον αγώνα του Σπάρταθλον 2017 και πρόταση των «Σπαρτιατών Δρομέων» είναι να απαλλαγούν από την κλήρωση συμμετοχής λόγω εντοπιότητας.

Η βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συλλόγων ενώ αμφότεροι οι εκπρόσωποί τους δεσμεύθηκαν την υλοποίηση όσων συμφώνησαν.