Ένα επικίνδυνο και ακαλαίσθητο σημείο της Σπάρτης μας προκαλεί και μας απειλεί...

ΣΠΑΡΤΗ. Πρόκειται για τη γέφυρα της Μαγουλίτσας στον δρόμο από Σπάρτη προς Μυστρά.
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται πολλά αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία και πάρα πολλοί πεζοί. Πεζοί που κατοικούν είτε στην ευρύτερη περιοχή των Εργατικών Κατοικιών και του Νέου Κοιμητηρίου είτε στην Αγία Ειρήνη. Πεζοί που θέλουν να πάνε στο Πάρκο Γουδέ.

Ο Δήμος οφείλει όχι μόνο να ολοκληρώσει το έργο που έχει μείνει στη μέση και αφορά στην πεζοδρόμηση αλλά να βελτιώσει και το σύνολο των υποδομών. Βέβαια έως ότου το κάνει θα πρέπει να προστατεύσει τους διερχόμενους από διάφορους κινδύνους.
Οι φωτογραφίες ίσως επαρκούν για να δείξουν τις συνθήκες που επικρατούν. Μπορεί οι παλαιότεροι δημότες να έχουν συνηθίσει να διαβαίνουν το σημείο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα παιδιά, τους ποδηλάτες αλλά και τους επισκέπτες του κοιμητηρίου και του πάρκου Γουδέ.

Ανύπαρκτο πεζοδρόμιο, διακεκομμένο πεζοδρόμιο, ημιτελές έργο που οδηγεί στο ποτάμι, κακός τάπητας, ελλιπής φωτισμός, ελλιπής σήμανση, απουσία ρύθμισης κυκλοφορίας στον νέο κόμβο που δημιουργείται, μεγάλες ταχύτητες των αυτοκινήτων κ.α.

Αν μάλιστα δούμε και μέσα στο ποτάμι θα προσθέταμε ότι χρειάζεται διευθέτηση και εξωραϊσμό αφού αποτελεί και αξιοθέατο για τους περαστικούς από τον Μυστρά. Τουλάχιστον βαφή των κιγκλιδωμάτων…

Η παρέμβαση στην υπάρχουσα γέφυρα δεν είναι απλό έργο. Ωστόσο η πόλη δεν τελειώνει στην Λυκούργου και την παλαιολόγου. Αναπτύσσεται και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο συναντάται η δυναμική του Μυστρά, του πάρκου Γουδέ και του νέου Κοιμητηρίου κ.α.

Δείτε στο video τι θα αντικρύσει ο ποδηλάτης ή ο πεζός που θα κινηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο για να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα…