Η Ένωσή Yπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας ενημερώνει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Νομού Λακωνίας και της Νήσου Κυθήρων ότι η πυρασφάλεια και πυρόσβεση βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο!

ΛΑΚΩΝΙΑ. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μείωση της οργανικής δύναμης των υπηρετούντων Πυροσβεστών στο Νομό Λακωνίας και τη νήσο Κύθηρα πάνω από 35% . Παρόλα αυτά η υπηρετούσα δύναμη είναι ήδη πιο κάτω από την οργανική με αποτέλεσμα την υπερεργασία των υπηρετούντων στο νομό μας. Ήδη οφείλονται πάνω από 20.000 8ωρα υπερεργασίας στους πυροσβέστες.

Η Ένωσή Yπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας υπενθυμίζει ότι ο νομός Λακωνίας είναι από τους λίγους νομούς που είναι χαρακτηρισμένος με Προεδρικό Διάταγμα ως πυρόπληκτος νομός.

«Μέσα σε όλα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει οι μετακινήσεις πυροσβεστών και από το νομό μας προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport καθώς και στα κλιμάκια των εθνικών οδών χωρίς την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων , με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη των υπηρεσιών μας. Οι συνάδελφοι με οικογένειες και μη , ζουν στην αβεβαιότητα και στο άγχος για επικείμενη μετακίνηση τους , ασχέτως αν είναι αμετάθετοι ή όχι. Στους συναδέλφους μας υπάρχει έντονος προβληματισμός και διατάραξη της οικογενειακής τους γαλήνης υπό την απειλή των μετακινήσεων ιδιαίτερα και μετά την συνέντευξη του Διοικητή της Π.Υ Ζακύνθου , Πυράρχου Στυλιανού Γεωργούση ότι η στελέχωση των κενών θέσεων των υπηρεσιών Ζακύνθου μετά και την ίδρυση Π.Υ Αεροδρομίου στη Ζάκυνθο θα γίνει από Υπηρεσίες των Νομών της Πελοποννήσου (θα θέλαμε να γνωρίζουν και οι υπάλληλοι από πού προκύπτει αυτό και πως θα γίνουν αυτές οι μετακινήσεις) . Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία μας να πάρει θέση».
Οι Πυροσβέστες καταλήγουν ως εξής: «Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να πάρουν θέση και να στηρίξουν την ασφάλεια του Νομού μας».