ΝΕΑΠΟΛΗ. Η Αύξηση μέτρων κι ελέγχου φαίνεται να αποδίδει στη Νεάπολη Λακωνίας. Μέσα στον όρμο του Προφήτη Ηλία, ανατολικά της Νεάπολης εντοπίστηκε το ξημέρωμα της Πέμπτης 19/1, ενώ επέπλεε στη θάλασσα ύποπτο δέμα. Άμεσα στην θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε το ως άνω δέμα, το οποίο αποτελούνταν από τέσσερα επιμελώς συσκευασμένα δέματα που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριάντα οχτώ κιλών και τετρακοσίων πενήντα γραμμαρίων (38,450 kg).

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr στην περιοχή υπάρχει σαφώς κινητικότητα παράνομη και παραβατική, ωστόσο αναχαιτίζεται από την ενεργοποίηση των Λιμενικών Αρχών. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν όλες τις Αρχές, Λιμενικό, Τελωνείο, ΣΔΟΕ και Αστυνομία να συντονίζονται και να πετυχαίνουν σημαντικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί ότι το δέμα μπορεί να βρέθηκε στη θάλασσα 7 το πρωί της Πέμπτης 19/1 από παράνομο σκάφος στη θέα του Περιπολικού του Λιμενικού που ξεκινά ξημερώματα την περιπολία. Η Λιμενική Αρχή διενεργεί την προανάκριση αφού κατέσχεσε την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.