Τον λανθασμένο τρόπο χειρισμού των αγροτικών ζητημάτων τόνισαν σε Αποστόλου και Τσιρώνη οι Ανεξάρτητοι Αγρότες της Πελοποννήσου που σχεδιάζουν κινητοποιήσεις προσεχώς με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών εταίρων.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι Ανεξάρτητοι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου έχουν καταθέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με απόφασή τους δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Ο Χρήστος Αναγνωστάκος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Ευρώτα έκανε την ακόλουθη δήλωση στο notospress.gr:

«Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν στις 23 του μήνα εμείς, σαν Ανεξάρτητοι Αγροτικοί Σύλλογοι στην Πελοπόννησο - έχουμε συναντηθεί και στο παρελθόν αλλά και στην πρόσφατη συνάντησή μας - πήραμε την απόφαση ότι δεν θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις (αυτές που ξεκινούν στις 23/1). Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Αποστόλου και του παρέδωσε ψήφισμα καθώς και με τον κ. Τσιρώνη στον οποίο θέσαμε τα προβλήματά μας κι εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης πάνω στο αγροτικό θέμα. Γι’ αυτό και την ερχόμενη εβδομάδα οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συζητήσουμε με τα μέλη μας και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το θέμα των κινητοποιήσεων. Αν γίνει οποιαδήποτε κινητοποίηση θα γίνει μαζί και με άλλους φορείς και όχι μόνο από τους αγρότες. Εξάλλου τα προβλήματα δεν αγγίζουν μόνον τους αγρότες αλλά όλους του κοινωνικούς εταίρους».

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]