Διαφωνούν οι παρατάξεις Βαλιώτη και Αργειτάκου για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη λειτουργία της πόλης της Σπάρτης. Σε πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μεν τα έβλεπαν όλα άσπρα, οι δε μαύρα… Ένα είναι σίγουρο: οι δημότες, ευτυχώς, δεν χρειάζονται αυτή τη συζήτηση για να κρίνουν τι έγινε τα Χριστούγεννα στην πόλη τους.

ΣΠΑΡΤΗ. Συζήτηση εκτός Ημερήσιας Διάταξης έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για το στολισμό και τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στη Σπάρτη. Ο Δήμαρχος Σπάρτης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις συμβούλων της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Στ. Αργειτάκος ρώτησε τον κ. Βαλιώτη: «Κύριε Δήμαρχε όταν υπογράφατε, γνωρίζατε τι θα τοποθετηθεί στην πλατεία». Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γ. Καρμοίρης ρώτησε: «Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και στον στολισμό συμμετείχαν οικονομικά και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου;». Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Μπουγάδης ανέφερε: «Κλείσατε τον δρόμο. Στη Λυκούργου έξω από το Μουσείο δημιουργήσατε πρόβλημα ακόμα και στην Πυροσβεστική. Υπήρχε κόσμος στα περίπτερα; Ποιοί και πόσο πλήρωσαν για να στεγαστούν εκεί;». Οι σύμβουλοι της Μείζονος κάλεσαν τον Δήμαρχο να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν διότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά απέτυχε…

Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:
Β. Βαλιώτης: «Η δαπάνη του Χριστουγεννιάτικού Χωριού στην πλατεία έφθασε τα 30.000€. Το κλείσιμο του δρόμου έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νοικιάστηκαν 3-4 περίπτερα, δεν υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή. Το ενοίκιο ήταν 300€, συμβολική τιμή. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα. Η πόλη με την πεζοδρόμηση έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα απ’ ότι όταν ο δρόμος της Λυκούργου είναι ανοικτός… Όταν φύγει και το ΚΤΕΛ από τη Λυκούργου θα είναι ακόμα καλύτερα»

Θ. Πατσιλίβας: «Τα Νομικά Πρόσωπα συμμετείχαν με σκοπό να παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες. Γενικά ο στολισμός φέτος είχε μεγάλη διαφορά απο προηγούμενες χρονιές. Ο κόσμος μας λέει ότι έγινε κάτι πολύ ωραίο…Δεν καταλαβαίνω γιατί μας εγκαλείτε; Διαθέσαμε πολλά χρήματα..; »(εδώ το διέκοψε ο Πρόεδρος του Σώματος!)

Γ. Γαλανοπούλου: «Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού οργάνωσε και συντόνισε τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου απο φορείς της πόλης»

Συμπερασματικά: Οι δύο Παρατάξεις Βαλιώτη και Αργειτάκου έχουν προφανώς αντιδιαμετρική αντίληψη αισθητικής, οργάνωσης και τελικά αντίληψης. Η Παράταξη του κ. Αργειτάκου δεν είδε κάτι σημαντικό και όμορφο τα Χριστούγεννα στην πόλη της Σπάρτης. Η παράταξη του κ. Βαλιώτη θεωρεί ότι ο πήχης ανέβηκε σε σχέση με άλλα χρόνια, ήταν όλα όμορφα και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.