ΣΚΑΛΑ. Η Χάρτα των Εθελοντών του Δήμου Ευρώτα αποτελεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο αρχών μεταξύ του Δήμου και της κοινωνίας των πολιτών, που με την ανιδιοτελή της προσφορά θέλει να συνεισφέρει με ελεύθερη επιλογή στα τοπικά δρώμενα, συνδέοντας την ατομική δράση στην συλλογική προσπάθεια.

Ο Εθελοντισμός, ως κορυφαία ουμανιστική έμπρακτη προσφορά, είναι στάση ζωής, αλληλεγγύης και συνεισφοράς στον συνάνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο και στο πυρήνα της Δημοκρατίας, τον Δήμο.

Με την Χάρτα του Εθελοντισμού, ο Δήμος Ευρώτα επιδιώκει να δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Εθελοντών στους Οργανισμούς του (π.χ Βοήθεια στο Σπίτι, κοινωφελείς δράσεις, εμψύχωση στα προγράμματα ανακύκλωσης, δωρεάς αίματος, οργάνων, ψυχαγωγία, κοινωνικό φροντιστήριο, οργάνωση αθλητικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων…)

Παράλληλα, με την χάρτα Εθελοντισμού επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων πολιτών σε προγράμματα του Δήμου Ευρώτα αλλά και η στήριξη και ο εμπλουτισμός με συμμετοχή και προτασιακό λόγο του εξωστρεφούς και Ευρωπαϊκού προσανατολισμού του, όπως:

- Δήμος Ευρώτα : Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ – 2017
- Νέα Γενιά σε Δράση
- Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο κ.λ.π

Η αίτηση των εθελοντών του Δήμου Ευρώτα είναι διαθέσιμη εδώ ενώ η αποστολή της γίνεται ηλεκτρονικά στο email info@eurota.gr, στο fax 2735029216 & 2735029292. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2735360031.