Βροχές, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά και χαμηλότερα, παγετός, ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας και στη Λακωνία τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο χειμώνας φέτος είναι αληθινός και τα έχει όλα: πολύ βροχή, τσουχτερό κρύο και αρκετά χιόνια. Κάπως έτσι, σε αυτό το κλίμα, θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και στη Λακωνία όπου οι βροχές, τα χιόνια στα ορεινά, ο παγετός και η πτώση της θερμοκρασίας θα αποτελέσουν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, τα βασικά συστατικά του καιρού σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αναλυτικά λοιπόν:
Για αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει καμιά αξιόλογη μεταβολή.

Για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου προβλέπεται ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας, συνέχεια των βροχών και μερικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι ισχυροί 3-6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους.

Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου αλλάζει επί το χείρον το σκηνικό του καιρού με την θερμοκρασία να υποχωρεί κι άλλο και τις νεφώσεις που σχηματίζονται να φέρνουν χιονόνερο και χιόνι και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι ισχυροί έως 6-7 μποφόρ και παγετός κατά τόπους.

Για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί 4-6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους.

Τέλος, για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες με ανέμους 4-6 μποφόρ και τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους.