ΜΟΛΑΟΙ. Ο Δήμος Μονεμβασίας στην προσπάθειά του να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο ποιοτικό διάβασμα θα λειτουργήσει Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, 13 - 18 ετών, με την εθελοντική στήριξη και πρωτοβουλία συνδημοτών (εκπαιδευτικών και ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο) και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή.

Στόχος είναι να αναπτύξουν τα παιδιά αγάπη για το βιβλίο, να έρθουν σε επαφή με ένα βαθύ και ουσιαστικό τρόπο ανάγνωσης και να συζητήσουν θέματα που τα απασχολούν μέσα από κατάλληλα βιβλία-"οδηγούς".

Οι συναντήσεις θα είναι απογευματινές, θα γίνονται σε αίθουσα του Γυμνασίου ή του Λυκείου Μολάων και θα περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση λογοτεχνικών έργων, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται σε αυτά, καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (π.χ. εικονογράφηση, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, επίσκεψη σε χώρο σχετικό με το θέμα, πρόσκληση του συγγραφέα κ.λπ.). Τον συντονισμό θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Μπόζης (φιλόλογος), Αθανάσιος Παυλάκης (οδοντίατρος), Κωνσταντίνα Ντανάκα (φιλόλογος) και Ολυμπία Λαμπούση (θεολόγος).

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 5:00΄ το απόγευμα στο Λύκειο.

Οι εγγραφές στη Λέσχη και οι δηλώσεις προτίμησης για τις ώρες και τις μέρες των συναντήσεων θα γίνονται τηλεφωνικά στα 6947474853 και 6944730793 ή ηλεκτρονικά στο e-mail maparesearch@yahoo.gr ή κατευθείαν στην πρώτη συνάντηση το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.