ΣΠΑΡΤΗ. Το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο κατέκτησε το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης στο Μαθητικό Εικαστικό Διαγωνισμό για την αφίσα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διενεργήθηκε το Νοέμβριο του 2016. Το εικαστικό σχέδιο που κέρδισε το 1ο Βραβείο είναι έργο της μαθήτριας της Γ΄ τάξης Ελένης Μπουρούνη και υπεύθυνη ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κα Θεοδούλη Βλαχουτσάκου.

Όλα τα απεσταλμένα έργα των μαθητών τέθηκαν στην κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής και αναδείχθηκαν με ψηφοφορία τα 10 καλύτερα έργα, εκ των οποίων το 1ο σε βαθμολογία θα αποτελέσει το δημιουργικό θέμα στην επίσημη πανελλήνια Αφίσα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των 10 διακριθέντων έργων θα απονεμηθούν Τιμητικά Διπλώματα.

Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το 1o Γυμνάσιο συμμετέχει ανελλιπώς στο φεστιβάλ με τις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών του. Οι συμμετοχές μας υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του σχολείου, 1gym-spartis.weebly.com.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 17 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 17.000 μαθητών από 443 σχολεία, με παρουσίαση 593 ψηφιακών έργων. Την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν Σχολικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής. Ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με εργαλεία τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Συγχαρητήρια και επαίνους ακούστηκαν από τον Διευθυντή κ. Σταύρο Περγαντή κατά την διάρκεια της πρωινής προσευχής μπροστά σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές σχολείου για την επιτυχία της μαθήτριας και της υπεύθυνης καθηγήτριας. Ευχήθηκε ακόμη και οι υπόλοιποι μαθητές να έχουν ανάλογες επιτυχίες συμμετέχοντες και προσπαθώντας σε αντίστοιχους διαγωνισμούς .