Υλικά
1 κιλό πέννες
2 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κγ ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 κιλά μανιτάρια
1 κγ αποξηραμένο θυμάρι
3 κγ αλεύρι
μία κρέμα γάλακτος
1 σακουλάκι ψιλοκομμένο σπανάκι (η ποσότητα εξαρτάται από το αν σας αρέσει ή όχι).
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Παρασκευή
Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου φροντίζοντας το υγρό να καλύπτει τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά να έχουν εξατμιστεί.

Κάνουμε χώρο στο κέντρο των ζυμαρικών (αφήνοντας τα ζυμαρικά στο τηγάνι) και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και ανακατεύουμε γύρω στα 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το θυμάρι πάνω από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τον υπόλοιπο ζωμό, και την κρέμα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος το σπανάκι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν κλείσετε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα.

Σερβίρετε ζεστό το φαγητό.