ΓΥΘΕΙΟ. Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα Βασιλική Δερτιλή απέστειλε έγγραφο στον κ. Μπακαλέξη Αθανάσιο, Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με το οποίο ζητά να ενεργοποιηθεί η Φ.80000/ΟΙΚ.42724/1641/26-09-2016 εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα μέτρα στήριξης των ασφαλισμένων στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ αυτών και περιοχές του νομού Λακωνίας.

Στην επιστολή αναφέρει:

"κ. Διοικητά,
Με την Φ.80000/ΟΙΚ.42724/1641/26 09 2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ελήφθησαν μέτρα για τη
στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ αυτών και περιοχές του νομού μας.
Στην εν λόγω απόφαση εντάσσονται και διευκολύνσεις καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Δυστυχώς, πέντε σχεδόν μήνες μετά την έκδοσή της, η εγκύκλιος αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με διαμαρτυρίες μελών του Επιμελητηρίου μας. Σε επικοινωνία μας με την τοπική σας υπηρεσία, διαπιστώθηκε η έλλειψη των απαιτούμενων εγκυκλίων - οδηγιών του οργανισμού και ο προγραμματισμός του πληροφοριακού συστήματος.

Παρακαλούμε, θερμά, όπως εξετάσετε άμεσα το ζήτημα και προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι
μέλη μας."