ΣΠΑΡΤΗ. Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το τοπικό παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνουν κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων την χρονική περίοδο 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (ώρα 17:30-20:00) συνάντηση του καθ. κ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής.
Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00-13:00) μουσική και τιμητική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.