ΤΡΙΠΟΛΗ. Eπικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών καταλογίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και Μεσσηνίας. Σχολιάζοντας τη συνάντηση των βουλευτών με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα των δασικών χαρτών η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου δήλωσε ότι οι βουλευτές δεν άγγιξαν όλες τις πτυχές του προβλήματος που θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στα δικαστήρια. Εκτιμά μάλιστα ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες από τους υπουργούς ενώ ο Πρωθυπουργός πρέπει να το πάρει επάνω του.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Μετά την πολιτική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους δασικούς χάρτες είδαμε τους δυο Πελοποννήσιους Βουλευτές (Μεσσηνίας & Λακωνίας) του ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτονται τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δυστυχώς όμως η συζήτηση που είχαν αφορούσε μόνο μια πτυχή του προβλήματος, το πολύ υψηλό ειδικό τέλος που επιβάλλεται να πληρώσουν όσοι καταθέσουν αίτηση αντιρρήσεων.
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολυεπίπεδο, όπως διεξοδικά αναδείχτηκε στην επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς. Αν δεν υπάρξουν άμεσα γενναίες παρεμβάσεις ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο όπως είναι οι Δασικοί Χάρτες θα απαξιωθεί και χιλιάδες πολίτες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.
Περιμένουμε πρωτοβουλίες από τους αρμοδίους Υπουργούς και βέβαια από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αυτό το κρίσιμο θέμα πρέπει να το πάρει πάνω του».