ΣΠΑΡΤΗ. Οι Εκδόσεις Μελάνι, το Βιβλιοπωλείο Δωρικόν και το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης με την υποστήριξη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «ΤΡΑΜΠΑΛΑ» του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, Λεωνίδου 72. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ιστορικός Νίκος Καρμοίρης.
Θα ακουστούν έργα για πιάνο των W.A.Mozart, Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύουν οι σπουδαστές του Ωδείου Βασίλης Γάββαρης, Αναστασία Νικόλαρου και οι καθηγητές του Μαρία Βελμάχου και Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
Στη συνέχεια θα κοπή η Πρωτοχρονιάτικη πίτα που θα τραγουδήσει η Παιδική Χορωδία.

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος γεννήθηκε στη Χιμάρα της Β. Ηπείρου το 1988 και είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το πρώτο του βιβλίο, η ποιητική συλλογή Ανεκπλήρωτοι Φόβοι (Εκδόσεις Πολύτροπον) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2013 για το ταλέντο του, την ωριμότητα της σκέψης και της ποίησης, την αδιαμφισβήτητη προοπτική της εξέλιξής του. Έναν νέο που τη βορειοηπειρώτικη παράδοση της ελληνικής γλώσσας και την ανθεκτική ψυχή του την κάνει δυνατή ποίηση» όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της επιτροπής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων.

[Άνθρωποι που βασανίζονται εξίσου από τη μοναξιά και από τη συντροφικότητα. Άνθρωποι που στέκονται αμήχανοι και αμφίθυμοι μπροστά στη ζωή όπως αυτή συντίθεται από τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων και της οικογένειας, την ανεπάρκεια του ατόμου και της κοινωνίας, τις παγίδες της μνήμης και το αναπότρεπτο του θανάτου. Άνθρωποι που βιώνουν την ύπαρξη πότε με απόγνωση και πότε με απάθεια, πότε με εμπεδωμένη θλίψη και πότε με χιούμορ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)]