Υλικά (για 4 άτομα)

• 1 κιλό χοιρινό σπάλα ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 κ. σ. καρύδια
• 1 κ. σ. κουκουνάρι
• 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
• ½ φλιτζ. κρασί λευκό
• 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
• 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας φρέσκιας
• Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αλατοπιπερωμένο κρέας στο λάδι μέχρι να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ. Αφού τσιγαριστεί λίγο και ο πελτές, προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας.

Σε ένα γουδί χτυπάμε το καρύδι και το κουκουνάρι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο φαγητό.

Ρίχνουμε τα σκόρδα όπως και την κανέλα και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με τόσο νερό όσο να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε όπως προστάζει η χωριάτικη παράδοση, με χυλοπίτες μακρουλές, καψαλισμένο ψωμί και μία φρεσκοκομμένη ατομική πράσινη σαλάτα.