Κάλεσμα στη «μάχη που συνεχίζεται» απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας ο οποίος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29/1 στο Ε.Κ. Σπάρτης αποφάσισε την κορύφωση των κινητοποιήσεών του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την οργάνωση συλλαλητηρίου τη Δευτέρα 6/2 στις 11.00 στη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλο τον Νομό, όπως επίσης ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας (ΓΑΙΑ), η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας, Έμποροι και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν όλο και περισσότερο την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα «της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που ξεκληρίζουν όλων τον αγροτικό κόσμο και γενικά τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με κοινή πάλη Εργατών – Αγροτών – Αυτοαπασχολούμενων». Αποφασίστηκε λοιπόν η πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 11.00.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα στο συλλαλητήριο αναφέρεται αναλυτικά:
«Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Στο στόχαστρο του αγώνα μας βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Αυτή η πολιτική, με τους βαρείς φόρους και τα φαρμακερά ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, με την μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, με τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, ληστεύει το λιγοστό εισόδημά μας που εξασφαλίζουμε με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Κι είναι λιγοστό το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, επειδή οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά στο σύνολο σχεδόν των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό, οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις περικόπτονται δραστικά, ενώ οι ζημιές από την κακοκαιρία στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο κεφάλαιο δεν αποζημιώνονται στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.

Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί πολύ τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Τις Τράπεζες που μας «στραγγαλίζουν» με τα επιτόκια και τα πανωτόκια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που αδημονούν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να ορμήσουν, σαν τις ύαινες, στη γη και στο βιός τους.

Καλούμε Όλες και Όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Λακωνία να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Σπάρτης την Δευτέρα 6 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, με τα πόδια με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα.

Η μάχη συνεχίζεται. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»

[Η αγροτική στήλη του notospress.gr υποστηρίζεται από την ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ ε.ο. Σπάρτη – Γυθείου 153]