Η γυναίκα που στη φωτογραφία φαίνεται να κλαίει το 2013 έχασε το παιδί της. Ο γιος της Lucas «έφυγε» σε ηλικία 7 μηνών και τότε η μητέρα του Heather αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. Τρεις άνθρωποι μεταμοσχεύθηκαν, ένας εκ των τριών το μικρό κοριτσάκι της φωτογραφίας που, σώθηκε έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά με θεραπείες και νοσηλεία λόγω του σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς και «έζησε» με την καρδιά του Lucas.

Η μικρή Jordan και η οικογένειά της συνάντησε τη Heather και αποφάσισε να της κάνει ένα δώρο για να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. Με ένα στηθοσκόπιο την κάλεσε να ακούσει την καρδιά της να χτυπά και μετά της χάρισε ένα αρκουδάκι… Όταν η Heather πάτησε το κουμπί άκουσε ξανά, ηχογραφημένη, την καρδιά του Lucas να χτυπά!

Σύμφωνα με το Donate Life περισσότεροι από 8.500 νεκροί δότες δώρισαν περίπου 24.000 όργανα το 2014. Δυστυχώς όμως, περίπου 21 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα γιατί τα όργανα που χρειάζονται δεν είναι διαθέσιμα.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των δοτών οργάνων σώματος είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, ο χαμηλότερος το 2015 (3,5 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μέσος χρόνος αναμονής μοσχεύματος για έναν ασθενή στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 7 με 8 χρόνια…
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;

Μάθε για τη δωρεά οργάνων εδώ
Πληροφορίες άρθρου: sugklonistiko.gr