ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης». Οι εκδηλώσεις είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, αναπτύχθηκαν δράσεις που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και μαθητές Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων, δασκάλους χορού και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων και άλλων τοπικών χορευτικών και λαογραφικών Συλλόγων, καθηγητές και μαθητές Ωδείων και Μουσικών Σχολών, τοπικούς λαϊκούς οργανοπαίκτες και Μέλη Κ.Α.Π.Η.

Η αυλαία του τριημέρου των εκδηλώσεων έπεσε χθες Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης όπου βραβεύθηκαν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων, παράρτημα Σπάρτης, οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής. Της βράβευσης ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από ομάδα παλαίμαχων μουσικών και μέλη του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με τη Χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια.

Οι φωτογραφίες είναι από την τιμητική εκδήλωση της Κυριακής.

Στο video που ακολουθεί θα δείτε μουσικό σχήμα του τμήματος Ελληνικής Μουσικής παράδοσης του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος.