ΜΥΣΤΡΑΣ. Ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων αναμένεται να λειτουργήσει - ίσως και το Πάσχα - στη περιοχή του Μυστρά. Πρόκειται για έργο που έχει υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο και αφορά σχέδιο της επιχείρησης Δ. Καλοειδής – Γ. Καλοειδής.

Αφορά στη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων δυναμικότητας 30 δωματίων και 68 κλινών στη περιοχή Μυστρά στη Σπάρτη (πάνω στην κεντρική οδό). Διαθέτει ακόμα 4 γήπεδα τένις, ανοιχτή πισίνα, τζακούζι, Χαμάμ, αίθουσα συνεδρίων , εκδηλώσεων κ.λ.π. Πρόκειται για έργο συνολικής επιφάνειας πάνω από 4.000 τ.μ.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης φθάνει σε 9εκατ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής. Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της ανέρχονται σε 18.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη Σπάρτη ο επενδυτής κ. Δημήτρης Καλοειδής, που κατά την επίβλεψη του έργου δηλώνει μεν ικανοποιημένος για την ποιότητα αλλά όχι για τους ρυθμούς ολοκλήρωσης.

Να θυμίσουμε ότι το ζεύγος Γεωργίας και Δημητρίου Καλοειδή έχει τιμήσει τον ελληνισμό στις Η.Π.Α. Ο Δημήτριος - Ηλίας Καλοειδής γεννημένος στην Πετρίνα και η σύζυγός του Γεωργία Μανωλάκου γεννημένη στο Βλαχιώτη Λακωνίας μετανάστευσαν στις Η.Π.Α. όπου και αποφάσισαν να πορευτούν μαζί στη ζωή από το 1974. Είναι άκρως επιτυχημένη στο χώρο των επιχειρήσεων (εστίαση) και αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτό το έργο στον Μυστρά.

Όπως έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Δημήτρης Καλοειδής «η Σπάρτη την επόμενη 5ετία θα εξελιχθεί σε μικρό Παρίσι με έκρηξη στον ποιοτικό τουρισμό»