ΣΠΑΡΤΗ. Η ΕΘΟΛ φέτος, ανεβάζει μια διαφορετική θεατρική παράσταση. Το έργο «Ο Μίδας έχει αυτιά γαιδάρου» φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το χρήμα. Το μήνυμα του έργου, σύμφωνα με το Μανιάτη σκηνοθέτη Κώστα Λαό, είναι πως ό,τι αξίζει περισσότερο στη ζωή είναι δωρεάν. Η μέθοδός του, ένας καθρέφτης που στήνεται νοερά απέναντι στο θεατή και τον κάνει να κοιτάζει βαθειά μέσα του, να βρίσκει τον εαυτό του και να γνωρίζει τα λάθη του.

Πρόκειται για έργο με κωμικά στοιχεία, όχι όμως για μια κωμωδία όπως η Κόμισσα της Φάμπρικας που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό της Σπάρτης. Ίσως γιατί η ΕΘΟΛ έχει ανάγκη και νιώθει πως έχει και την ευθύνη, την υποχρέωση να προοδεύσει και να εξελιχθεί, να εκπαιδεύσει και να εκπαιδευτεί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο notospress.gr ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Λαός και τα μέλη της ΕΘΟΛ Μαριλένα Θεοφιλάκου και Χρήστος Ασλιχανίδης, είπαν πως η φετινή παράσταση θα προκαλέσει γέλιο αλλά και …προβληματισμό.

«Το έργο μας δείχνει πώς συνδέονται τα πάντα, οι σχέσεις των ανθρώπων σε συνάρτηση με το οικονομικό. Το πώς αλλάζουν οι αξίες, ο τρόπος συμπεριφοράς… Το πώς ανοίγουν όλες οι πόρτες όταν έχεις λεφτά. Το συγκεκριμένο έργο επικεντρώνεται περισσότερο στο πώς μεταλλάσσονται οι άνθρωποι όταν υπάρχει το χρήμα, πώς μπαίνουν προσωπεία», σημείωσε ο κ. Λαός ενώ ο Χρήστος Ασχλιχανίδης συμπλήρωσε πως « δεν είναι μια απλή κωμωδία και μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα. […]Μερικοί μπορεί να απογοητευτούν λίγο αλλά ατό το έργο περνάει πολύ δυνατά μηνύματα για τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στις οικογένειες, μεταξύ των δύο φύλων. […]Θα προβληματιστεί κόσμος με αυτό το έργο!»

Θεωρώντας πως πρόκειται για ένα έργο με το οποίο κανείς μπορεί να ταυτιστεί, όπως μας είπε χαρακτηριστικά η Μαριλένα Θεοφιλάκου, η ΕΘΟΛ επέλεξε φέτος να «ανεβάσει τον πήχη» επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη προσωπικότητα και τις επιδράσεις που ασκεί πάνω της το χρήμα. Το έργο είναι πολύ επίκαιρο, είπε ο κ. Λαός, «πάρα πολύ επίκαιρο γιατί έχει να κάνει με το οικονομικό. Λέει το έργο δεν είναι σημαντικό μόνο το οικονομικό, τα ωραιότερα πράγματα είναι δωρεάν, τα πιο σημαντικά: η αγάπη, η εκτίμηση, ο σεβασμός, η κατανόηση, η συμπάθεια. Ο ήρωας λέει κάποια στιγμή «Γέλιο αντί γκριμάτσες γύρω μου». […] Τους αφορά όλους. Μας βάζει έναν μεγεθυντικό καθρέφτη, να κοιταχτούμε καλά μέσα εκεί μέχρι τα μύχια της ψυχής μας».

Με την προσδοκία πως οι θεατές θα αγαπήσουν εξίσου την φετινή παράσταση η ΕΘΟΛ ξεκινά τις παραστάσεις της την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21.15 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Βιβλιοθήκης).

Οι συντελεστές της παράστασης Παίζουν (με σειρά εμφανίσεως) Τζένη Γιώτη: Ζέτα Πανταζή Λάκης Γιώτης: Χρήστος Ασλιχανίδης Ρένα Γιώτη: Μαριλένα Θεοφιλάκου Κυρία Φιλοπτώχου (Θεούσα): Μαίρη Πετράκου Θεόδωρος Γιώτης: Στράτης Αιβαλιώτης Μηνάς: Πάνος Λιόκαυτος Μούρτος (Πρόεδρος Κοινότητας του νησιού): Παναγιώτης Καρράς Χωναίος: Παναγιώτης Κουντάνης Πολίτης: Θανάσης Ρουμελιώτης Όλγα (Πεθερά Γιώτη): Θεανώ Καργάκου Ράπτης: Στέφανος Παπασπυρίδης Πολίτης Β: Παναγιώτης Μορφογένης

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαός Σκηνικά: Καλλιρρόη Κατσαφάνα Ενδυματολόγος: Μαριέττα Μαρούδα Κοντονή Κατασκευή σκηνικών: Σταύρος Σταματόπουλος, Καλλιρρόη Κατσαφάνα, Μέλη της Ε.Θ.Ο.Λ. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Λαός Χειρισμός ήχου: Βλαδίμηρος Λαπερασβίλι, Βίκυ Σταυροπούλου Φωτισμός: Κατερίνα Τζανετέα, Φωτεινή Γάγκα Μακιγιάζ: Κατερίνα Χριστάκου Επιμέλεια Χτενισμάτων: Πέρυ Κωνσταντινάκου Επιμέλεια αφίσας: Κατερίνα Τζανετέα Επιμέλεια προγράμματος: Κατερίνα Τζανετέα

Πρόγραμμα παραστάσεων: Η σάτιρα σε 10 εικόνες του Μανώλη Κορρέ «Ο Μίδας είχε αυτιά γαϊδάρου» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11, την Κυριακή 12 και την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 21:15 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Βιβλιοθήκης).
Προτείνεται για θεατές άνω των 15 ετών.

Προπώληση θέσεων: Τηλέφωνο κρατήσεων:6970842468

Ώρες επικοινωνίας: 10:00πμ-12:00πμ και 19:00μμ-21:00μμ

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της ΕΘΟΛ στο notospress.gr εδώ

Δείτε το promo video των παραστάσεων που δημιούργησαν στο facebook φίλοι της Ομάδας