ΣΠΑΡΤΗ. O πυρετός της ημέρας όλα τα επιτρέπει; Αν πρόκειται για πυρετό που επιβάλει άμεσα την στάση σας έξω από φαρμακείο, τότε χαλάλι. Αν όμως ο «πυρετός» έχει να κάνει με το shopping therapy ή με έναν μακρόσυρτο καφέ τότε το θέλετε το πρόστιμο… Ο λόγος για τα αυτοκίνητα στη Σπάρτης που σε μεγάλο αριθμό, (επιδημικό) σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε όλους τους μικρούς δρόμους της Σπάρτης όπου αν δεν «κλέψει» το κράσπεδο ο οδηγός ο δρόμος θα γίνει αδιάβατος. Έτσι σε στενούς δρόμους όπως η Άγησιλάου, η Αγίου Νίκωνος, η Βρασίδου, η Ευαγγελιστρίας κ.α. σταθμεύουν αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές. Κλείνουν τους εξωτερικούς καθρέφτες, καβαλάνε και το κράσπεδο και ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Τι γίνεται όμως με τους πεζούς; Τι λέει γι’ αυτό η Δημοτική Αστυνομία;
Πώς να κινηθούν οι πεζοί στα πεζοδρόμια; Πώς να περάσουν καρότσια μωρών και λαϊκής αγοράς; Πώς να βαδίσουν οι ηλικιωμένοι; Αναγκάζονται όλοι να βαδίζουν στη μέση του δρόμου και να δημιουργείται έτσι επικίνδυνο κομφούζιο.

Η Δημοτική Αστυνομία δεν επαρκεί. Ομοίως και η Τροχαία. Η πόλη της Σπάρτης έχει αναρχία και δικό της Κ.Ο.Κ.

Πάρκιν πάνω στα πεζοδρόμια. Πάρκιν στις διασταυρώσεις της Λεωνίδου. Πάρκιν μπροστά στις διαβάσεις που δεν έχουν κολωνάκια; Η Δημοτική Αρχή πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της αυτά τα δεδομένα στην τελική μελέτη για το Κυκλοφοριακό.

Δείτε τις φωτογραφίες από μια απλή βόλτα στη Σπάρτη!