ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Ολοκληρώθηκε χθες η συνεργασία του Γ. Μπένου με τον Αστέρα Βλαχιώτη . Ο μεσσήνιος τεχνικός σε όλη την τρέχουσα περίοδο είχε καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι στην φετινή ομάδα δεν συγχωρείται καμία αποτυχία και κανένα στραβοπάτημα, και μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό Γυθείου αποφάσισε να βγει μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας για το μέγεθος των απαιτήσεων.

Ο Γιώργος Μπένος φεύγει από τον Αστέρα αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφήνοντας πίσω μια ομάδα -μοντέλο, πρώτη στο πρωτάθλημα, με το ένα χέρι πάνω στο Κυπελλο της Ε.Π.Σ., και με επιδόσεις - ρεκόρ για τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Διαβάστε τη δήλωση του Γ. Μπένου:

"Όταν το καλοκαίρι ο Πρόεδρος του Αστέρα Βλαχιώτη Δημήτρης Μανιατάκος μου ζήτησε να παραμείνω στο τιμόνι της ομάδας για την τρέχουσα περίοδο, δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί οι απαιτήσεις του για την φετινή χρονιά με κάλυπταν απολύτως ως επαγγελματία προπονητή: Ο Αστέρας έπρεπε να κάνει πρωταθλητισμό σε βάσεις επαγγελματικές. Γνώριζα την δυσκολία του εγχειρήματος αλλά οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες ποτέ δεν με φόβισαν. Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με την Διοίκηση δημιουργήθηκε φέτος μια ομάδα που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία και η οποία δούλεψε με σοβαρότητα από την πρώτη ημέρα και απέδωσε ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Δυστυχώς όμως στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν περιθώρια για ανεπιτυχή αποτελέσματα. Και επειδή προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι οι ευθύνες βαραίνουν πάντα τον επικεφαλής και ότι δεν μπορεί μια διοίκηση να αντικαταστήσει εικοσιδύο ποδοσφαιριστές αποφάσισα να αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα μετά από σχεδόν οκτώ μήνες. Αποχωρώ έχοντας την βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις, αφήνοντας την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στον ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λακωνίας. Και επίσης με την βαθιά πεποίθηση ότι στο τέλος της περιόδου ο Αστέρας θα κερδίσει αυτό που του αξίζει και που ο Πρόεδρος του και όλοι οι φίλαθλοι επιθυμούν: το νταμπλ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες μου και την Διοίκηση για την συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης και όλους τους φιλάθλους του Αστέρα για την στήριξη που έδειξαν και θα συνεχίσουν να δείχνουν στην ομάδα. Εύχομαι καλή συνέχεια και επιτυχία σε όλους τους στόχους, που προσωπικά τη θεωρώ δεδομένη".