ΣΠΑΡΤΗ. Το πιο γραφικό δρομάκι του Παρισιού έχει ελληνικό όνομα. Η οδός Θερμοπυλών είναι ένα πλακόστρωτο δρομάκι με πολύχρωμα λουλούδια που έγινε γνωστό μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Paris je t’aime» το 2016. Στην ταινία παρουσιαζόταν μια Αμερικανίδα τουρίστρια να κάνει το πρώτο της ταξίδι στο Παρίσι και να βρίσκεται τελικά περιπλανώμενη στη Rue des Thermopyles.

Στο δρόμο αυτόν κατοικούν κυρίως καλλιτέχνες που συνηθίζουν να αφήνουν στις αυλές και τις εξώπορτές τους βιβλία και αντικείμενα που δεν χρειάζονται ώστε να τα διαλέξουν και να τα πάρουν οι περαστικοί. Οι τοίχοι της οδού είναι καλυμμένοι με γκράφιτι ενώ εκεί λειτουργούν μπιστρό, γραφικά εστιατόρια και γκαλερί τέχνης. Η Οδός Θερμοπυλών στο Παρίσι αποτελεί μια όαση πρασίνου και πολιτισμού στην πόλη του φωτός.

Το δημοσίευμα του dinfo.gr για την Παρισινή Οδό Θερμοπυλών μας έκανε να σκεφτούμε την δική μας συνονόματη οδό. Η αρχική σκέψη μας πως αποκλείεται να βρούμε κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο αντικαταστάθηκε από την πίστη πως παντού μπορεί κανείς να βρει ομορφιά, αρκεί να κοιτάξει σωστά. Μην συγκρίνετε λοιπόν τις δύο οδούς που έχουν το ίδιο όνομα, απολαύστε απλά την ομορφιά κάθε μιας…