Υλικά (για 6 άτομα)

• 1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
• ½ φλιτζ. λάδι
• 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
• 250 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα του)
• μισό φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σος:

• ½ φλιτζ. γιαούρτι με ανθόγαλα
• ½ φλιτζ. μαγιονέζα ελαφριά
• 1 λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
• Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC. Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας τα υλικά της σε μπολ. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βάζουμε σε πιατέλα με το σπανάκι και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.