Όσες πικρίες και όσα δίκια και αν υπάρχουν η ομάδα χρειάζεται την πλάτη όλων των ενωμένων φιλάθλων και παραγόντων.

ΣΠΑΡΤΗ. Πολλές συζητήσεις έχουν ανάψει και πάλι ανάμεσα σε φιλάθλους και οπαδούς της ΑΕ Σπάρτης ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ και εξαιτίας της τιμής των εισιτηρίων (15€).

Υπήρξαν ακόμα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο όπου με δόση κάποιας υπερβολής «κατηγορούν» τους υπαλλήλους της ΑΕ Σπάρτη για αυτή την υψηλή τιμή των εισιτηρίων.
Καταρχήν να διατυπώσουμε και πάλι την μόνιμη επωδό κάθε αναφοράς μας:
Όλοι αγαπάμε τη Σπάρτη και ο κάθε ένας το δείχνει με τον δικό του τρόπο.
Κανείς δεν έχει όλο το δίκιο με το μέρος του και κανείς δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια. Το γεγονός είναι ένα: Η ΑΕ Σπάρτη ανήκει σε μεγάλη Κατηγορία, εκεί όπου και τα όνειρα μεγαλώνουν αλλά και οι απαιτήσεις…

Σαφώς τα 15€ για εισιτήριο είναι υψηλή τιμή. Ωστόσο ανταποκρίνεται σε αυξημένες ανάγκες που έχει η Σπάρτη, στην Κατηγορία που αγωνίζεται και με δεδομένο το μικτό μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης που έχει. Δηλαδή, η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ κατόρθωσε να «βγει» σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές στην Β’ Κατηγορία γιατί την στήριξαν, ένας μεγαλομέτοχος, αρκετοί μέτοχοι και χορηγοί και χιλιάδες φίλαθλοί της.

Μπορεί κάποιος να διαπιστώνει την υψηλή τιμή του εισιτηρίου αλλά αυτό δεν θα πρέπει άμεσα να συνδέεται με έμμισθους καρεκλοκένταυρους που απεργάζονται την απώθηση ή ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των φιλάθλων (!) ανεβάζοντας το εισιτήριο.
Πράγματι η αγάπη εκατοντάδων φιλάθλων για την Σπάρτη κρατά ζωντανή τη φλόγα της ομάδας σε συνδυασμό με την γενναία στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ακόμα και σήμερα.
Μεταγραφές έγιναν χωρίς να γίνει πολύ συζήτηση και φιλολογία. Τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα βελτιώνονται. Θέλουμε δεν θέλουμε η Σπάρτη ξεφεύγει απο τα όρια της πόλης της. Είναι ομάδα όλης της Λακωνίας. Είναι ομάδα των όπου γης Λακώνων.
Χρειάζονται θυσίες και υπομονή απ’ όλους. Απο κάθε πλευρά και κάθε στιγμή.
Σήμερα οι φίλαθλοι καλούνται να στηρίξουν την ομάδα στην υποδοχή ενός ιστορικού και ισχυρού συλλόγου του ΟΦΗ.
Στη Σπάρτη καταφθάνουν κάθε τόσο ομάδες με ιστορία. Το «παιχνίδι» ανοίγει. Το φίλαθλο κοινό της Σπάρτης και της Λακωνίας «δίνει εξετάσεις». Είναι σίγουρο ότι θα τις περάσει με πολύ καλό βαθμό. Όσες πικρίες και όσα δίκια και αν υπάρχουν η ομάδα χρειάζεται την πλάτη όλων των ενωμένων φιλάθλων και παραγόντων. Υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχει ένα μικρό ρήγμα που τείνει να κλείσει (λόγω των εξελίξεων με τον Ολυμπιακό στη Σπάρτη) και η χρυσή ευκαιρία της ομάδας είναι τώρα, να περάσει το κρας τέστ και να φύγει μπροστά…

Με την τιμή ενός εισιτηρίου σε έναν αγώνα δεν μπορεί να ακυρώνουμε την προσπάθεια όλων όσων, είτε είναι έμμισθοι, είτε είναι άμισθοι, προσφέρουν στην ομάδα τον καλύτερο εαυτό τους.
Χρειάζεται προσοχή γιατί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι το σπορ αυτού που έχει πάντα δίκιο…
Πρώτα και πάνω απ’ όλα η ομάδα! Υπομονή.
Ας υποδεχτούμε όλοι οι Λάκωνες τον ΟΦΗ με την αρχοντιά του οικοδεσπότη αλλά και την πίστη του γηπεδούχου. Όλοι στο γήπεδο. Είτε από την κερκίδα, είτε από τα μπαλκόνια, είτε από τα αρχαία τείχη, είτε ακόμα και νοερά. Τα βήματα της Σπάρτης είναι ιστορικά και κρίσιμα.