ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Υγείας Σπάρτης με ωράριο 8:00πμ- 15:00μμ. Βρίσκεται στο ισόγειο της παλαιάς Κλινικής Γερουλάκου, στην οδό Όθωνος Αμαλίας.

Η πόλη της Σπάρτης αποκτά για πρώτη φορά αυτοτελή δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Ήδη τις πρώτες δύο μέρες λειτουργίας δέχτηκε πάνω από 100 ασθενείς. Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από την 6η ΥΠΕ είναι σταθερός ο προσανατολισμός στην ανάπτυξη της Π.Φ.Υ.

Ωστόσο πρέπει να υπενθυμίσουμε για τη στελέχωση την Μονάδας στη Σπάρτη υποβαθμίστηκε το Κέντρο Υγείας Καστορείου. Η ιατρός που κάλυπτε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας στους Βόρειους Δήμους μεταφέρθηκε στη Σπάρτη.

Η 6η ΥΠΕ δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών των Βορείων Δήμων και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιά μονάδα θεωρεί πρωτεύουσα και αναγκαία από τη στιγμή που δεν επαρκεί το προσωπικό.

Ο Δήμος Σπάρτης στέκεται ανάμεσα ενώ ο βουλευτής Γρηγοράκος ρωτά τον υπουργό πως είναι δυνατόν μια γιατρός σήμερα στο Κ.Υ. Καστορείου να εξυπηρετεί τις ανάγκες 600 ασθενείς την ημέρα την στιγμή μάλιστα που έχουν καταργηθεί τα αγορτικά ιατρεία της περιοχής.