Ανάμεικτα συναισθήματα, τόσο αλλόκοτα και μπερδεμένα όσο και η μόλις 30 μηνών ζωή του μικρού Νεκτάριου απο τη Σκάλα. Του παιδιού που η μητέρα του, προφανώς εκτός του μητρικού εαυτού της, το κτύπησε με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Κι όμως, ο Νεκτάριος μάχεται από το πρώτο λεπτό. Περνά απ’ όλα τα Νοσοκομεία της διαδρομής για να φθάσει στην εντατική του «Αγλαϊα Κυριακού», στην Αθήνα, όπου μαζί του στη μάχη ρίχνονται και οι γιατροί.
Αγώνας μεγάλος! Η μία νίκη μετά την άλλη, κάνουν τελικά τα χείλη του Νεκτάριου να χαμογελάσουν δειλά αλλά με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και τους ανθρώπους που είναι διαρκώς γύρω του.

Αφήνουμε πίσω – προς το παρόν – τα γεγονότα και τις αιτίες τους για να σταθούμε στον αγώνα ζωής του μικρού συμπολίτη μας που δοκιμάζεται τόσο, όσο ελάχιστοι απο εμάς έχουν δοκιμαστεί. Δοκιμάζεται έχοντας ένα μεγάλο κενό: του λείπει η στοργική αγκαλιά της μητέρας… και του πατέρα! Κι όμως η ζωή πάντα έχει τη λύση και δίνει τη δύναμη εκεί όπου υπάρχει και η ανάγκη.

Ο Νεκτάριος Αρφάνης, Σκαλιώτης και Μανιάτης μαζί, βαρύτατα τραυματισμένος, - από την οικογενειακή αδιαφορία και την κοινωνική απάθεια - σε κώμα, εγχειρίζεται. Συνέρχεται. Ανακάμπτει! Βελτιώνεται. Κινείται!

Με δυσκολία και με τη βοήθεια λογοπεδικού τρώει τις πρώτες μπουκιές τροφής… Με μεγάλη προσπάθεια εκφέρει μια, άντε δύο λέξεις στη σειρά. Ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές είναι κοντά του.
Περπατά με υποβοήθηση. Κάνει φυσιοθεραπεία. Μόλις 2,5 ετών. Λέει κάποια ονόματα με δυσκολία, δέχεται μικρές εντολές. Κυρίως όμως ανταποκρίνεται στους ανθρώπους που τον φροντίζουν… Νιώθει την ευεργεσία. Δεν ξέρει ακόμα τι σημαίνει ζωή βαριά λαβωμένη. Ελπίζει…
Μόνιμα δίπλα του, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του «Αγλαϊα – Κυριακού» ο Παιδονευρολόγος. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και παλεύουν.

Όποιος πιστεύει στην νοερή στήριξη και στη δύναμη της ψυχής και της θετικής σκέψης ας ευχηθεί, ας προσευχηθεί, ας στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί και νιώθει.

Εκ μέρους αρκετών συμπολιτών, το notospress.gr, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικού του «Αγλαϊα Κυριακού» για όσα εκ καθήκοντος και από καρδίας προσφέρουν στο σκληρά δοκιμαζόμενο Λακωνόπουλο, τον Νεκτάριο.