Με μια ανακοίνωση που μάλλον καθυστέρησε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας καθησυχάζει τους Λάκωνες σε σχέση με τις δομές υγείας που λειτουργούν στο νομό διαβεβαιώνοντας πως επίκεινται προσλήψεις αγροτικών ιατρών.

ΛΑΚΩΝΙΑ. «Μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, υλοποιείται η σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης, για προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση και η κάλυψη υπηρεσιών από δημόσιες δομές Υγείας . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε στη Σπάρτη με αργά αλλά σταθερά βήματα η λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας».

Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας που έρχεται στον απόηχο διαμαρτυριών που κάνουν λόγο για υποβάθμιση του Κ.Υ. Καστορείου και των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου Σπάρτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση αυτή καθησυχάζει φόβους και αντιδράσεις ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης δομών παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας της ευρύτερης περιοχής μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μέσα από την δημιουργία της Το.Μ.Υ. το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ προσβλέπουν και σε ανακούφιση/ αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, γεγονός που θα επιφέρει αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Η νέα δομή υγείας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας στη περιοχή της Σπάρτης, στη κατεύθυνση της πρόληψης και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Την νέα Μονάδα επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στελέχη της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την λειτουργία των πρώτων ημερών. Ήδη, από την Δευτέρα, η Μονάδα δέχτηκε περισσότερους από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει την σημασία της λειτουργίας της μέσα στο κέντρο της πόλης.

Οι ανησυχίες που έχουν εκδηλωθεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση Κέντρων Υγείας λόγω λειτουργίας της Το.Μ.Υ., στηρίζονται σε βιαστικά συμπεράσματα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού μας (π.χ. Καστορείου, Ξηροκαμπίου κ.λπ.), θα στελεχωθούν με 19 επιπλέον αγροτικούς ιατρούς».