ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Πρωτ. π. Γεώργιο Μπλάθρα και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2017 την καταστραφείσα από πυρκαγιά Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τις μοναχές του Μοναστηριού.

Ο κ. Ευστάθιος αντίκρισε με λύπη τις μεγάλες καταστροφές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, ενώ στη συνέχεια προσέφερε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής σημαντική οικονομική και υλική βοήθεια.

Κατόπιν επισκέφθηκε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος το γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου, όπου δέχθηκε την αβραμιαία φιλοξενία των εκεί μοναζουσών.

Αμέσως μετά οι Σεβ. Μητροπολίτες μετέβησαν στο Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο του Γέροντος Νεκταρίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Οι πατέρες υποδέχθηκαν με κάθε τιμή και σεβασμό τους δυο Ιεράρχες, οι οποίοι δέχθηκαν το μοναστηριακό κέρασμα στο Συνοδικό, ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Ησυχαστηρίου.