Υπό όρους είναι ασφαλής η διέλευση από τη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ευρώτα. Επιδίωξη του Δήμου είναι η νέα γέφυρα ενώ βελτιώσεις στην παρούσα αναμένεται να κάνει η Περιφέρεια σε λίγες μέρες.

ΣΚΑΛΑ. Με μια ανακοίνωσή του, ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δ. Ευρώτα και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θεόδωρος Μπόλλας ενημερώνει για όσα σχετίζονται με την γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σχετικά με την κατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και την ασφαλή διέλευση των πολιτών ως ενημέρωση και λιγότερο ως απάντηση στα σχετικά δημοσιεύματα, σας στέλνω δύο έγγραφα, μετά και την τελευταία χθεσινή συνάντηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τα έγγραφα προκύπτει:
1.Η ασφαλής υπό όρους κυκλοφοριακής συμμόρφωσης διέλευση της γέφυρας.
2.Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου παρακολουθεί τη γέφυρα και ενεργεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα.
3.Η τωρινή κατάσταση με τους κώνους αποσκοπεί στην ελάττωση της ταχύτητας και θα παραμείνει ακόμη 8-10 ημέρες οπότε θα γίνει επέμβαση με μελέτη της Περιφέρειας . Για το λόγο αυτό η γέφυρα θα χρειαστεί να κλείσει 1-2 ημέρες.
4.Θα ρυθμιστεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.
5.Η διεκδίκηση της νέας γέφυρας είναι μονόδρομος και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει «σηκώσει» το θέμα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
6.Η μελέτη παράκαμψης της Σκάλας είναι σε διαδικασία ανάθεσης με προτεραιότητα στην κατασκευή της νέας γέφυρας . Η μελέτη επιλύει σημαντικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προωθήσει τα σχετικά αιτήματα και παρακολουθούν την εξέλιξή τους.
Μπόλλας Γ. Θεόδωρος
Αντιδήμαρχος Τ.Υ Δ.Ευρώτα
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής».