Ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού Superfoods, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Άρη. Στα πλαίσια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους και αφού δέχθηκε ερώτηση αναφέρθηκε και στη Σπάρτη.

Επειδή επιχειρείται ερμηνεία των λεγομένων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με κίνδυνο και πάλι να δημιουργηθούν ρήγματα στις σχέσεις με την ομάδα της Σπάρτης ας επιχειρήσουμε κι εμείς μια ψύχραιμη ερμηνεία.

Ο δημοσιογράφος ρωτά: Απο την ενασχόλησή σας με την Σπάρτη διαπιστώσατε διαφορές μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ; Η απάντηση: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ακούμπησα, έφυγε κι έχει μείνει πίσω. Επιλέγω το μπάσκετ ασυζητητί».


Προφανώς και υπάρχει μεγάλη διαφορά, και αυτό δεν αφορά την ομάδα της Σπάρτη αλλά τον χώρο του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάτι άλλο από το μπάσκετ. Ωστόσο δεν έχει αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, απλά το άφησε πίσω… Σε δεύτερη μοίρα.

Αν η βοήθειά του Δ. Γιαννακόπουλου προς τη Σπάρτη είναι αυτή που ξέρουμε, ενώ έχει σε δεύτερη μοίρα την ομάδα, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες ακόμα και αν δεν είναι στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου.

Ο δημοσιογράφος ρωτά πάλι: Υπάρχει ενδεχόμενο να ασχοληθείτε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Η απάντηση: «Σας απάντησα νωρίτερα. Επιλέγω ξεκάθαρα το μπάσκετ».

Αυτό σημαίνει ότι αν διατηρήσει κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο αυτή θα είναι με την Σπάρτη. Σχέση που πλέον δεν τον χαρακτηρίζει ως ρυθμιστικό παράγοντα ποδοσφαίρου αλλά τον κρατά μέσα / πίσω στην οικογένεια του ποδοσφαίρου, έστω και από την έπαλξη της Σπάρτης.

Αυτό που πρέπει να λάβουμε ως μήνυμα από τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ότι η Σπάρτη ΠΑΕ πρέπει πλέον να λειτουργήσει απόλυτα επαγγελματικά και ορθολογικά προκειμένου έτσι και να προχωρήσει αλλά και να κρατά ζωντανή και τη σχέση της με τον μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, πριν στείλουν το όποιο μήνυμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, (και το κάνουν συχνά) έχουν προηγουμένως κερδίσει και τη θέση τους και το εκτόπισμά τους.

Οι φίλαθλοι της Σπάρτης θα πρέπει να γράψουν, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν κι οι οποίες έφεραν την ομάδα στη footballleague, την δική τους ιστορία και στο νέο περιβάλλον. Τότε θα μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.Ξεκάθαρο και Λακωνικό