Η ΑΕ Σπάρτη πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της στη Stoiximan.gr Football league επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 χάρη στον συνήθη ύποπτο, Κώστα Ηλιόπουλο!

ΣΠΑΡΤΗ. Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον ΟΦΗ με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν εκεί. Η «Βασίλισσα» όμως έδειξε την ανωτερότητα της και κατάφερε να εξασφαλίσει μια επαγγελματική νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα εκ των φαβορί για άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Η Σπάρτη άντεξε στην πίεση των Κρητικών, έπαιξε έξυπνα και κατάφερε χάρη στο... βαρύ πυροβολικό της και πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Κώστας Ηλιόπουλο, που έφτασε τα 7 γκολ, να πετύχει την τρίτη σερί νίκη μετά από αυτές με Πανσερραϊκό και Αχαρναϊκό. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Μελίσσας που κράτησε όρθια στην ομάδα του χάρη τις εξαιρετικές επεμβάσεις του.

«Κόλλησαν» στο κέντρο

Η ΑΕ Σπάρτη προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις και τον «σβούρα» Μουζακίτη να φανεί απειλητική απέναντι σε έναν ΟΦΗ που αναπτυσσόταν από τις πτέρυγες. Μόλις στο 2' ένα χτύπημα φάουλ του Μπουντόπουλου πέρασε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» από τους Κρητικούς. Ο Χαντί εκτέλεσε φάουλ με τον Μελίσσα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 6' ο Όστοϊτς δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μάνο και εκείνος από κοντά την έστειλε στο δοκάρι.

Στο 28' ο Μελίσσας έδειξε πάλι τα αντανακλαστικά του εξουδετερώνοντας το σουτ του Μητρόπουλου. Πάνω στο μισάωρο οι παίκτες των δυο ομάδων έδειξαν να «εγκλωβίζονται» στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έψαχναν λύσεις για το πολυπόθητο με ανορθόδοξο τρόπο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σπάρτης να ανοίξει το σκορ καταγράφτηκε στο 42'. Ο Μουζακίτης έδωσε στον Αναστασάκο, αυτός πέρασε στον Μπουντόπουλο και εκείνος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Κλασικά... Ηλιόπουλος!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος με τον Μπουντόπουλο να βγαίνει μπροστά και να κερδίζει μέτρα για την ομάδα του. Στο 48΄μάλιστα δοκίμασε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά απέκρουσε με υπερένταση ο Δερμιτζάκης. Ο ΟΦΗ αφού άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Λακώνων στη συνέχεια έβγαλε έξω από την περιοχή τον αντίπαλο του και έψαξε τη ζημιά με αντεπιθέσεις. Τόσο η κεφαλιά όμως του Χαντί στο 54' όσο και το σουτ του Κομεσίδη στο 55' δεν βρήκαν το στόχο τους. Στο 60' ο Μελίσσας κράτησε το μηδέν για την Σπάρτη μετά από νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Χαντί. Δυο λεπτά νωρίτερα αποβλήθηκε ο Νάστος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα όμως ο ΟΦΗ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με κορυφαία το σουτ του Όγκμποε στο 77' που πέρασε πάνω από την εστία του Μελίσσα. Η Σπάρτη ωστόσο δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε για τη μαχητικότητα της στο 81' με τον συνήθη ύποπτο! Ύστερα από εξαιρετική πάσα του αρχηγού Αναστασάκου ο Ηλιόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Δερμιτζάκη και με πλασέ έκανε το 1-0 για τη «Βασίλισσα». Στο 89' οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν μετά την αποβολή του Μπανούση στο 89'. Το εύθραυστο σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους με την ΑΕ Σπάρτη να ξεκινά ιδανικά τον Γολγοθά των τριών δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθεί. Καθώς μετά τον ΟΦΗ θα μονομαχήσει με Άρη και Λαμία.

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Όστοϊτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (60' Μπόατενγκ), Χαντί, Μάνος (46' Πάγκαλος), Μιλοσάβλιεβιτς (67' Πουρτουλίδης), Όγκμποε.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Σιώπης (72' Οικονομόπουλος), Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Μουζακίτης (65' Φράγκος), Μπανούσης, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος, Καρτσαμπάς (60' Ηλιόπουλος), Αναστασόπουλος.