Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Κάθεται ο φίλος της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στην Τηλεόραση και τρελαίνεται. Βλέπει τον Αντιπρόεδρο της, Άδωνη Γεωργιάδη, να ξεστομίζει ότι πρέπει να αποτύχει η Διαπραγμάτευση προκειμένου να γίνουν εκλογές, για να έλθει η ΝΔ στην εξουσία. Συμπληρωματικά, το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όλον αυτό τον καιρό, αρκείται στο, «να φύγετε, καταστρέφετε την Χώρα». Δηλαδή πώς να φύγουν, έτσι χωρίς εκλογές, επειδή θα σας φοβηθούν; Γιατί δεν κάνει πρόταση μομφής η ΝΔ να πάρει την απάντηση μέσα στη Βουλή; Ή μήπως δεν έχουμε Δημοκρατία;

Το κυρίαρχο ερώτημα πάντως είναι, ποιος εμπιστεύεται πλέον τον Μητσοτάκη και γιατί η ΝΔ λούστηκε αυτήν την αποτυχημένη επιλογή; Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Μητσοτάκης; Ή δεν υπήρχε ένας καλλίτερός του μέσα σε ένα τόσο μεγάλο ιστορικό κόμμα; Εκτός αν θέλανε να κάνουν ένα μεγάλο δώρο στον Τσίπρα. Η σύγκριση μαζί του είναι συντριπτική, είναι ολοφάνερο, δεν στέκεται δίπλα του ο άνθρωπος, μοιάζει καρικατούρα. Άσε που είναι ανεπανόρθωτα τρωτός στην κοινή γνώμη με την ιστορία της Siemens, του Κήρυκα Χανίων, της Offshore και του αμαρτωλού Πόθεν Έσχες το οποίο αρνείται να δημοσιεύσει . Έχω την γνώμη πως το ταξίδι του στην Γερμανία, στα νύχια της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θα αναδείξει προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ με την επιστροφή του.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που με πάθος και με μίσος αντιστρατεύονται λυσσαλέα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί που ξέχασαν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, ή μήπως αυτοί για τους οποίους αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους κρατήσει ζωντανούς και όρθιους, με αξιοπρέπεια μέσα σε αυτή την συγκυρία? Μήπως είναι οι Αριστεροί, οι ριζοσπάστες, οι δυσαρεστημένοι και προδομένοι από την Πολιτική, δημοκράτες? Το έλλειμα ουσιαστικής ενημέρωσης και η δυνατότητα ορθολογικής αξιολόγησης των πραγμάτων από τους πολίτες, ειδικά σε αυτή την συγκυρία εν μέσω διαπραγμάτευσης, δικαιολογεί παρόμοιου τύπου και έντασης λαϊκίστικές επιθέσεις και κορώνες τύπου «να φύγετε» ,απέναντι στην Κυβέρνηση;

Λοιπόν, εδώ είναι η Δεξιά. Είναι η Δεξιά του Άδωνη Γεωργιάδη, η Δεξιά των Ελίτ και της Ακροδεξιάς. Είναι η Δεξιά του κατεστημένου, του συμφέροντος, των κερδών, των κεφαλαίων, του χρήματος, της καρέκλας, των σκανδάλων του βολέματος και της διαπλοκής. Είναι η Δεξιά και η Δεξιά νοοτροπία που κυριάρχησε και «μεγαλούργησε» μετά την Κατοχή και παρά κάποια «διαλύματα» της Μεταπολίτευσης, υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας και αντιδρά σφοδρά. Αυτοί είναι «τα σκυλιά που γαυγίζουν». Βεβαίως είναι και ορισμένοι ανεγκέφαλοι, αυτοί που …δικαιούνται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΑΕ) και δεν απογράφονται να το εισπράξουν, διότι τους …το δίνει ο Αριστερός Τσίπρας!!

Ο δεξιός κόσμος ξεβολεύεται. Βλέπει να χάνονται, από την δια Κυβέρνηση της Αριστεράς, πλούτη και προνόμια που κατείχε χρόνια τώρα με σκανδαλώδη και κοινωνικά άδικο τρόπο. Ο νεαρός που έκανε επιδεικτικές βόλτες με το κότερο ή την Porche , γόνος του μαυραγορίτη κατά την Κατοχή παππού του, δεν φταίει τίποτα αλλά θα πάει τουλάχιστον στη Εφορεία να πληρώσει για ότι υποχρεούται. Το πάρτη των βολεμένων και των ισχυρών τελείωσε. Για αυτόν το λόγο τινάζουν έτσι τα πόδια. Τώρα, όσοι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πάλι αντιδρούν με αυτήν την Κυβέρνηση, το έχω ξαναγράψει, είναι αφελείς ας προσέξουν διότι τα χειρότερα έπονται. Αυτοί είναι λοιπόν εκείνοι που λοιδορούν και συκοφαντούν τόσο ξεδιάντροπα αυτήν την Κυβέρνηση. Έχουν συμφέροντα και τον σκοπό τους.

Είναι η δεύτερη φορά μετά την Μεταπολίτευση, που ένας νέος άνεμος κοινωνικής δικαιοσύνης ήλθε στο προσκήνιο, με εντολή από τον Ελληνικό Λαό να κυβερνήσει «διαφορετικά» αυτή τη χώρα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Και τότε το 81, τα ίδια είχαμε τα ίδια ζήσαμε, από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ που τους σιγοντάριζαν. Τότε, όπως και τώρα, τα πράγματα πήγαν λίγο μπροστά. Συνολικά όμως γυρίσαμε πολύ πίσω. Προσοχή λοιπόν διότι υπάρχουν και χειρότερα.

ΥΓ. Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση, δεν πρόκειται για ένα «θέατρο του παραλόγου» που εμείς απλά παρακολουθούμε. Υπάρχει καλλίτερη παρομοίωση. Πρόκειται για τον ασθενή, τον οποίο αφού οι δύο γιατροί (ΕΕ και ΔΝΤ) του έδωσαν πρώτα λάθος φάρμακο, τώρα τον έχουν δεμένο πάνω στο χειρουργικό τραπέζι και δεν συμφωνούν μεταξύ τους τι είδους εγχείρηση θα του κάνουν. Πρόλαβαν όμως και του πήραν τα λεφτά.
Χρόνης Πολυχρονίου

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr