ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα είναι τα εξής:

-Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα: Μέτρα προστασίας της λίμνης του Λάδωνα και εμπλουτισμός με γόνο άγριας πέστροφας.

- Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Δημητρίου Δολτσινιάδη με θέμα: Το Σανατόριο της Κορφοξυλιάς στην ΠΕ Αρκαδίας.

- Έγκριση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

- Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου «Παραλλαγή της επαρχιακής οδού 4 στο τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» της ΠΕ Λακωνίας.
Εισηγήτριες: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.

- Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με συνημμένο Σ.Δ.Α. του Λιγνιτωρυχείου Μεγαλόπολης από τη «Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που βρίσκεται στον Δήμο Μεγαλόπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εισηγητές: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.

- Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του υφιστάμενου έργου: «Μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Αρκαδικού Χωριού», της Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου (εξ αναβολής)
Εισηγητές: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.

- Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αναβάθμιση και λειτουργία υφιστάμενου κέντρου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής» της εταιρείας DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε, που βρίσκεται στην θέση «ΔΟΛΙΑΝΑ» του Δ. Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

- Έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθ. 488/12-12-2016 προηγούμενης απόφασης περί έγκρισης θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για το οικονομικό έτος 2017.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.