Στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία διαβάσαμε ότι ο Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας «Λεωνίδας» και τα 400 μέλη του διοργάνωσαν την προηγούμενη Κυριακή 5/2 φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη του Νίκου Αρώνη, του 18χρονου από την Ελαφόνησο που πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πατρών. Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν 4.000€ τα οποία και θα δοθούν στην οικογένεια ενόψει της δεύτερης μεταμόσχευσης νωτιαίου μυελού στην οποία θα υποβληθεί ο Νίκος.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος»:

«Ο Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας και τα 400 μέλη του έδειξαν, για μια ακόμα φορά, το ανθρώπινο πρόσωπό τους με μια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου που στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση ενός 18χρονου από την Ελαφόνησο, ο οποίος πάσχει από λεμφοβλαστική λευχαιμία και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε δεύτερη μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού στο Νοσοκομείο Πατρών, ενώ επί του παρόντος υπόκειται σε δεύτερο κύκλο χημειοθεραπείας.

«Πληροφορηθήκαμε για τον Νίκο Αρώνη από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Βασίλη Κουντουρόγιαννη, ο οποίος γνωρίζει την οικογένεια και η ανταπόκριση των μελών μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν συγκινητική» λέει στο «Νέο Κόσμο» η πρόεδρος του Παλλακωνικού Συλλόγου κ. Ντίνα Χούσου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο Νίκος διεγνώσθη το 2015 και έχει ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού σε αθηναϊκό νοσοκομείο πριν ένα χρόνο. Η επέμβαση δεν ήταν επιτυχής και τώρα ετοιμάζεται για δεύτερη μεταμόσχευση.

«Η οικογένεια έχει ήδη πολλά έξοδα και, δυστυχώς, το κόστος για μια τέτοια επέμβαση αγγίζει τα 20.000 ευρώ. Ο πατέρας του Νίκου, Τάκης, ο οποίος είναι ψαράς στο επάγγελμα, δυσκολεύεται να συγκεντρώσει το ποσό και, μάλιστα, είναι και ο μοναδικός εργαζόμενος της οικογένειας αφού η σύζυγος του κ. Κοσμίτσα Σκαλκαγιάννη φροντίζει τον Νίκο και ακόμα ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο επίσης πάσχει από άλλη σοβαρή ασθένεια.

Ο Παλλακωνικός Σύλλογος διοργάνωσε το φιλανθρωπικό γεύμα για να προσφέρει όπως και όσο είναι δυνατόν στην οικογένεια αυτή που υποφέρει.

«Η εκδήλωσή μας η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλλακωνικού Συλλόγου, συγκέντρωσε συνολικά το ποσό των $4.000 το οποίο ακόμα και αν δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες της οικογένειας, μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει ελπίδα για την καλοσύνη και την αγάπη που τρέφουν οι ομογενείς για τους συνανθρώπους τους ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζουν.

«Ειλικρινά, εκ μέρους του συλλόγου μας, θα ήθελα να απευθύνω πολλά ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν την οικογένεια με την συμμετοχή τους» κατέληξε η κ. Χούσου, ο πατέρας της οποίας κατάγεται από το Αίγιο και η μητέρα της από την Νεάπολη Λακωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ποσόν που θα δοθεί στην οικογένεια θα προστεθεί και η αμοιβή του τοπικού μουσικού συγκροτήματος του Αποστόλη Πούλη που παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμά του δωρεάν.

Ο Παλλακωνικός Σύλλογος «Λεωνίδας» δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης των Λακώνων στην Αυστραλία κατά τις δεκαετίες '50 και '60. Την περίοδο αυτή, χιλιάδες νέοι Λάκωνες εγκαταστάθηκαν στη Νότια Αυστραλία και από τότε η παρουσία τους έχει υπάρξει ιδιαίτερα δυναμική και αξιόλογη».