Υλικά (για 4 άτομα)

• 4 μπριζόλες χοιρινές ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
• ½ στο φλιτζ. ελαιόλαδο
• ½ κουταλάκι ρίγανη
• ½ κουταλάκι θυμάρι
• 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
• Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τις μπριζόλες και αφαιρούμε τις μεμβράνες. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, τις στρώνουμε σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε για 2 ώρες.

Τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, για να σχηματιστεί ένα είδος κρούστας, που θα εμποδίζει τους χυμούς να χυθούν έξω.

Για να μη στεγνώσουν πολύ οι μπριζόλες, χτυπάμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι με το χυμό του λεμονιού και τις αλείφουμε κατά διαστήματα με το μείγμα. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

Συμβουλή: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με πανσέτες ή με παϊδάκια.