ΓΥΘΕΙΟ. H Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου παρουσιάζει το συγκλονιστικό και εξαιρετικά επίκαιρο ντεμπούτο της Λέιλα Μπουζίντ «Με τα Μάτια Ανοιχτά».

Στις 18 Φεβρουαρίου στις 9:30 στον χώρο της Λέσχης μας στο Γύθειο, στην παραλιακή, πάνω από το μπαρ "la yard".

Η ταινία, μια παραγωγή Γαλλίας και Τυνησίας, έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας στο τμήμα Giornate degli Autori, όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού, καθώς και το Europa Cinemas Label. Κατόπιν βρέθηκε στις τρεις φιναλίστ για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει προβληθεί ανάμεσα σε άλλα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, της Tribeca, του Ρότερνταμ και της Στοκχόλμης, ενώ κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ντουμπάι, το Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ της Καρθαγένα και ήταν η πρόταση της Τυνησίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στην Ελλάδα έκανε την πρεμιέρα της κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βγήκε στις αίθουσες στις 19/1 και είναι διαθέσιμη για τις Κινηματογραφικές Λέσχες. Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου και η αφίσα της ταινίας. (Σημειώστε ότι αν θέλετε να οργανώσετε κάποια προβολή με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο συγκεκριμένος τίτλος ταιριάζει ιδιαίτερα).

Εδώ μπορείτε να δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους: https://www.youtube.com/watch?v=kCEjK9djlgI&t=4s

Συνέντευξη του συνθέτη Khyam Allami: http://www.jumpingfish.gr/article/khyam-allami-o-irakinos-syntheths-ths-moysikhs-toy/347819

Συνέντευξη της Leyla Bouzid: http://flix.gr/articles/leyla-bouzid-interview.html

Βρισκόμαστε στην Τυνησία το 2010, λίγους μήνες πριν την «Επανάσταση των Γιασεμιών» η οποία πυροδότησε στην ουσία αυτό που ονομάστηκε «Αραβική Άνοιξη».

Η Φάρα, δεκαοκτώ χρονών, μόλις τέλειωσε το σχολείο και η οικογένεια της ήδη την φαντάζεται να σπουδάζει Ιατρική. Εκείνη όμως έχει άλλα όνειρα. Τραγουδάει σε ένα συγκρότημα με πολιτικό στίχο που μόλις ξεκινά να δίνει συναυλίες. Είναι παθιασμένη με τη ζωή, πίνει αλκοόλ, ανακαλύπτει τον έρωτα και την πόλη της τη νύχτα αντίθετα με τις επιθυμίες της πιο συντηρητικής μητέρας της Χαγιέτ που γνωρίζει πολύ καλά την σκοτεινή πλευρά της πατρίδας της και τα όρια της συντηρητικής κοινωνίας της.

***** Le Parisien

**** Premiere

**** Le Monde

**** Le Point

**** Telerama

**** Studio Cine Live

*** Liberation

*** Cahiers du Cinema

*** Αντίοχος Αθηνόραμα,

*** Κατσίκας Σινεμά,

*** Ζουμπουλάκης Το Βήμα,

*** Καπράνος Τα Νέα,

*** Κουτσογιαννόπουλος Lifo,

*** Μικελίδης Enetpress,

*** Πατσαβός FLIX,

***1/2 Move It,

*** FreeCinema,

**** Cinepivates