ΣΠΑΡΤΗ. Με μια πρώτη ματιά, η Λαμία την Κυριακή έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της ΑΕ Σπάρτη επικρατώντας με 2-0 στο δημοτικό στάδιο της πόλης. Μια «γκάφα ολκής» όμως στερεί από την ομάδα τη χαρά της νίκης!

Συγκεκριμένα και αναλυτικότερα, η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών αγώνα. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Όμο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕ Σπάρτη βγήκε μπροστά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι όποιες επιθετικές της πρωτοβουλίες της έβρισκαν εμπόδιο στην οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 26' ο Μουζακίτης δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-1. Στο 28' η Λαμία δεν κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ μετά από προσπάθεια του Τζόκιτς, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το τελευταίο τέταρτο οι Λάκωνες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, επιχειρώντας κυρίως από τα πλάγια να κάνουν τη ζημιά.

Στο 34' ο Αναστασόπουλος έκανε τη σέντρα αλλά ο Ηλιόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ μετά την κεφαλιά που έπιασε. Στο 37' το δυνατό σουτ του Οικονομόπουλου πέρασε πάνω από την εστία της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους για να «καθαρίσουν» το ματς και το κατάφεραν με απίθανο τέρμα στο 77΄. Μετά από φανταστική ενέργεια του Όμο, που τρίπλαρε δυο αντίπαλούς του, «έσπασε» στον Βασιλόγιαννη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεδομένα ανατρέπονται όμως διότι, η ομάδα της Λαμίας χρησιμοποίησε 6 παίκτες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας: ξεκίνησε τον αγώνα με τους Τζόκιτς, Όμο, Μπλάζιτς και Ντουρμισάι στην αρχική ενδεκάδα. Στην πορεία της αναμέτρησης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Βαντερσον και Ρότσα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται 6 ξένοι παίκτες στο γήπεδο. Ο Ντουρμισάι που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχει ελληνική ταυτότητα αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην «γαλανόλευκη», αφού έχει αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας.

Για τη συγκεκριμένη παράβαση υπάρχει ήδη δεδικασμένο με την περίπτωση Μένκα που αγωνίστηκε ως έκτος ξένος σε ματς του Απόλλωνα Καλαμαριάς με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας τη φετινή σεζόν. Σε εκείνη την περίπτωση οι «μαυραετοί» κατέθεσαν ένσταση και την κέρδισαν.

Αυτή τη στιγμή κάθε ομάδα με έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών για τη γκάφα της Λαμίας. Ανεξαρτήτως τι θα κάνει η ΑΕ Σπάρτη, ο Άρης, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα ετοιμάζονται να κινηθούν αναλόγως. Η ποινή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών.

Για του λόγου το αληθές η σύνθεση των ομάδων:
ΛΑΜΙΑ: Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32' Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51' Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81' Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Σιώπης, Παπαχρήστος (63' Κοτσαρίδης), Γκαλίτσιος (29' Γιαννίτσης), Καρτσαμπάς, Αναστασόπουλος, Φράγκος, Μουζακίτης (53' Αναστασάκος), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.

Πληροφορίες-φωτό: dokari.gr