Το Conde Nast Traveler εκθειάζει τη Μονεμβασιά ως έναν από τους καλύτερους και σπάνιους προορισμούς για κρουαζιέρα.

Γράφει η Αργυρώ Ντόκα

Μπορεί ο χειμώνας να είναι ακόμα εδώ, δε σημαίνει όμως ότι το ίδιο κάνει και η διάθεσή μας. Εάν βαρέθηκες και εσύ τις «πολικές» θερμοκρασίες της Ελλάδας και τον αιώνιο χειμώνα, που θυμίζει πλέον σκηνή από το «Game of Thrones» καλωσόρισες στο κλαμπ. Η νέα πρόταση είναι άκρως θαλασσινή και με αέρα από καλοκαίρι.

Επειδή των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, δες ποιος προορισμός είναι ο πιο hot για το 2017 και προετοιμάσου για την καλοκαιρινή ή –γιατί όχι;- ανοιξιάτικη κρουαζιέρα σου.

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler προτείνει νέους προορισμούς για κρουαζιέρα το 2017, οι οποίοι θα σου χαρίσουν μοναδικές στιγμές με την απείρου κάλλους τους θέα, την ιστορία της περιοχής, τα καταγάλανα νερά τους και την ηρεμία τους. Στόχος της λίστας αυτής ήταν να περιλαμβάνει μαγευτικούς προορισμούς, που δεν έχουν γίνει ακόμα mainstream.

Εάν θέλεις να προλάβεις την κοσμοσυρροή, αρκεί να πάρεις το αυτοκίνητο σου ή το ΚΤΕΛ και να πεταχτείς μέχρι την Πελοπόννησο. Δεύτερος καλύτερος προορισμός για κρουαζιέρα ανακηρύχθηκε η όμορφη Μονεμβασιά, που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων. Σύμφωνα με το περιοδικό, η Μονεμβασία ή αλλιώς «Γιβραλτάρ της Ανατολής είναι φανταστικός προορισμός για το εντυπωσιακό βραχώδες τοπίο, αλλά και γιατί το λιμάνι της Πελοποννήσου έχει φτιάξει «ισχυρό όνομα» ως προορισμός που πρέπει να δει κανείς στη Μεσόγειο».

Αναλυτικά η λίστα των καλύτερων προορισμών κρουαζιέρας για το 2017 έχει ως εξής:
Khasab, Ομάν
Μονεμβασιά, Ελλάδα
Puerto Limon, Κόστα Ρίκα
Νησιά Kornati, Κροατία
Kota Kinabalu, Μαλαισιανό Βόρνεο
Icy Strait Point, Αλάσκα
Kralendijk, Μποναίρ
Kirkwall, Νησιά Orkney, Σκωτία