ΣΚΑΛΑ. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…» λένε όσοι γνωρίζουν τι γίνεται στον χώρο του Αθλητισμού. Αφoρμή για τον προβληματισμό αποτέλεσε το ρεπορτάζ του Alpha σύμφωνα με το οποίο μεγαλοπαράγοντας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε εκμεταλλεύτηκε Σωματεία της Ομοσπονδίας και χρησιμοποιώντας σφραγίδες και συνθέσεις Δ.Σ. εισέβαλε σε άλλες Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων (Κέρλινγκ, Χόκευ και Τρίαθλο) στις οποίες, αφού πήρε την πλειοψηφία, κατέλαβε και τη Διοίκηση.

Ένας από τους Συλλόγους που εν αγνοία του ενεπλάκη ήταν ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Σκάλας. Όταν έγινε αντιληπτή η απάτη, το Δ. Σ. του Φιλαθλητικού Σκάλας κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις και έδωσε στην Γ. Γ. Αθλητισμού όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τόσο τη μη συμμετοχή του Σωματείου στην υπόθεση όσο και την εξαπάτηση που έγινε.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην περιοχή της Σκάλας οπότε χρειάστηκαν τα δημοσιεύματα και του notospress.gr προκειμένου να γίνει σαφές ότι η Σκάλα όχι μόνον δεν είχε συμμετοχή αλλά αντίθετα συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης κινούμενος ταχύτητα φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι η υπόθεση δεν αφορά ούτε τον Δήμο, ούτε την κοινωνία της Σκάλας. Μάλιστα σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι η Σκάλα ως Πόλη των Σπορ 2017 αφενός έχει θωρακισμένη και διάφανη διαχείριση προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμα και έμμεσες ή και δόλιες αναφορές που αν και σε καμία περίπτωση δεν την αφορούν, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρες και αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ. Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι αυτός που υπογράμμισε με έμφαση κάτι που δεν αναδείχθηκε στα κεντρικά ρεπορτάζ, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο Σωματείο της Σκάλας πιστώνεται μέρος της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Συλλόγου Σκάλας Κώστας Γκουβούσης, επι σειρά ετών άμισθος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Καράτε, μίλησε αποκλειστικά στο notospress.gr και αποσαφηνίζει τι ακριβώς έγινε και πως το Σωματείο συνετέλεσε στη διερεύνηση της υπόθεσης που τώρα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.