ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα του ΕΠΑΛ Σπάρτης κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό Λακωνίας με πολλή προσπάθεια, θυσίες και με μια μεγάλη απώλεια λόγω τραυματισού, αυτήν του Χότζα Ροναλντο. Τα παιδιά έπαιζαν δυνατά και με επιμονή σε κάθε παιχνίδι και τα έδιναν όλα στον αγωνιστικό χώρο για την νίκη της ομάδας του σχολείου, τους οπαδούς και τους φίλους τους.

Και παρότι ο τελικός έγινε στο Γύθειο, γεγονός για το οποίο η ομάδα είχε αντιρρήσεις και ενστάσεις, τα έδωσαν όλα για μια ακόμη φορά!

Την Τετάρτη 15/2 το πρωί λοιπόν τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο με προορισμό το Γύθειο. Όταν αποβιβάστηκαν πρώτο τους μέλημα ήταν να ελέγξουν την κατάσταση του γηπέδου για να επιλέξουν τα κατάλληλα παπούτσια. Άλλαξαν στα αποδυτήρια και άρχισαν την προθέρμανση. Στο γήπεδο όμως τους περίμενε μ ια όμορφη έκπληξη: οι φίλοι και οι συμμαθητές; τους ήταν εκεί για να τους εμψυχώσουν!

Με το σφύριγμα του διαιτητή ξεκίνησε ο αγώνας, ένας αγώνας πάθους για την κατάκτηση του κυπέλλου. Παρά το άγχος, η ομάδα του ΕΠΑΛ ήξερε πως πρέπει να βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πίεζε από τα πρώτα λεπτά. Ο Δημήτρης Νικίας, ο αρχηγός της ομάδας αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες έδωσαν πραγματικές μονομαχίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο "ρίχνοντας κορμιά" για να διεκδικήσουν την μπάλα. Ένα φάουλ μπροστά στο κέντρο ήταν αυτό που κλείδωσε την νίκη στο πρώτο ημίχρονο: στην εκτέλεση ήταν ο Δημήτρης Νίκιας που με ένα δυνατό και μακρινό σουτ έφτασε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Αλέξανδρος Ιβανοβ κλώτσησε την μπάλα που έφτασε σε έναν παίχτη του Γυθείου ο οποίος, μάταια, προσπάθησε να διώξει την μπάλα΄, αντ' αυτού την έστειλε με σιγουριά στα δίχτυα!

Καπνογόνα στης κερκίδες άναψαν, οι φίλοι του ΕΠΑΛ Σπάρτης ζητοκραύγαζαν, οι παίκτες πανηγύριζαν! Η ομάδα του Γυεθίου πιέστηκε και αγχώθηκε κάνοντας πολλά λάθη τα οποία πάντως δεν εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του ΕΠΑΛ. Το Γύθειο έχασε δυο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο...

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε έντονος εκνευρισμός από τους παίχτες του Γυθείου οι οποίοι ήξεραν ότι έπρεπε να βάλουν γκολ και γρήγορα μάλιστα. Πίεζαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και αδυνατούσαν να βάλουν γκολ. Στα 65 λεπτά παιχνιδιού πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής του Γενικού Λυκείου Γυθείου Μενενάκος, έκανε μία κούρσα 80 μέτρα περνώντας όλους τους παίχτες του ΕΠΑΛ αλλά δεν βρήκε τέρμα επειδή τον σταμάτησε ο Μανώλης, ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ Σπάρτης!

Η μπάλα μετά από την κόντρα στο σουτ κατάφερε να βγει από την περιοχή με καταπληκτική κούρσα των 70 μέτρων που έκανε ο Γιάννης Κατσιπος και έσπασε την μπάλα στον Δημήτρη Ζαμπινα, ο οποίος έπειτα έδωσε πάσα στον Αλμπαν Τσουρι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και τον νίκησε! Ο διαιτητής σφύριξε και παίχτες του Γυθείου ηττήθηκαν αφού μετά το 2ο γκολ δεν είχαν ελπίδες να ανατρέψουν το σκορ.

Η πορεία της ομάδας έως τον Τελικό Λακωνίας:

1ος αγώνας :

Γεράκι vs Επαλ Σπάρτης:0-4
Σκόρερ: Δημήτρης Νικίας (2), Γιώργος Νικίας (1) Αλέξανδρος Ιβανοβ (1).

2ος αγώνας:

1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης vs Επαλ Σπάρτης:2-4
Σκόρερ: Δημήτρης Νικίας (2), Δημήτρης Ζαμπινας (1), Δημήτρης Ντόι (1)

3ος αγώνας:

3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης vs Επαλ Σπάρτης:0-5
Σκόρερ: Δημήτρης Νικίας (1), Γιώργος Νικίας (1), Αλέξανδρος Ιβανοβ (1), Αλμπάν Τσουρι (2).

4ος αγώνας:

Γενικό Λύκειο Γυθείου vs Επαλ Σπάρτης:0-2
Σκόρερ: αυτογκόλ υπερ του Επαλ (1), Αλμπάν Τσουρι (1).

Γκολ υπέρ : 15
Γκολ κατά :2

Οι ομάδα αποτελείται από τους έξεις παίχτες:

1.ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΡΕΚΕΣ (1)
2.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΜΠΙΝΑΣ (4)
3.ΑΛΜΠΑΝ ΤΣΟΥΡΙ (5)
4.ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΒΡΕΝΟΖΙ (13)
5.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΒΑΝΟΒ (9)
6.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΙΑΣ (10) Αρχηγός ©
7.ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΙΑΣ (21)
8.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ (7)
9.ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ (8)
10.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΝΙΑΔΑΣ (19)
11.ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΧΟΤΖΑ (69)
12.ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΣ (3)
13.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΓΟΥΡΔΑΣ (16)
14.ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (15)
15.ΑΡΜΑΝΤΟ ΝΤΟΙ (11)
16.ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΡΙΖΗΣ (32)
17.ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΠΟΣ (6)

Και γυμναστής ο Ταξιάρχης Χριστάκης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους όλους τους παίχτες του ΕΠΑΛ προς τους οπαδούς :

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που ήρθαν και μας υποστήριξαν απο το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σε ένα δύσκολο αγώνα για μας τελικό το οποίον χάρη την βοήθειά σας καταφέραμε να κερδίσουμε η υποστήριξη σας δύναμη μας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι!"

Πηγή: epalsparths.blogspot.gr