ΣΚΑΛΑ. Συνελήφθησαν την Δευτέρα 20.2.2017 το πρωί, στην Σκάλα Λακωνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 25χρονος και μία 26χρονη, καθώς και μία 25χρονη ημεδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη ένα 39χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, στις 20.2.2017 το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 25χρονος και η 25χρονη, όπου στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, στην οικία των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, στην οποία διαμένει και η 26χρονη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -441,7- γραμμαρίων,
• ζυγαριά ακριβείας,
• τρίφτης κάνναβης και
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα,

ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 39χρονος προμήθευσε την 25χρονη και την 26χρονη, με την παραπάνω ποσότητα κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.